Koktélparadicsomos-spenótos Reginette

Pikáns tésztaételek 2. - Koktélparadicsomos-spenótos Reginette




Úgy gondoltam, hogy miután a gyengéim a tészták (és egy cseppet olasz függő is vagyok…) indítok a blogon belül egy “pikáns tésztaételek” című részt amiben a saját recepteimet mutatom be nektek különböző tésztaféléken keresztül.

Ezek a receptek nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthetők. Természetesen mindenki a kedvenc tésztaféléjére is cserélheti az általam megadottat, vagy gyúrhat magának egy jófajta házitésztát. :)

A többi tészta receptemet, a keresés mezőbe beleírt, tészta címszóra rákeresve megtalálod. 

Jó főzést, majd evést, hisz ahogy egy olasz közmondás is mondja: “L’appetito vien mangiando”-azaz, Evés közben jön meg az étvágy…hacsak már nem a főzésnél is. :)




Hozzávalók:

500 g Reginette

400 g koktél paradicsom

200 g spenót (fagyasztott is lehet)

1 dl fehér bor

3 gerezd fokhagyma

1 db apró csilipaprika

1 ek. reszelt parmezán + tálaláshoz ízlés szerint

extra szűz olivaolaj


bors

1 dl a tészta főzővizéből


Elkészítés:

A tésztát odarakjuk főzni, de figyelve, hogy al dentére főzzük csak. 

Az olivaolajon elkezdjük pirítani a koktél paradicsomokat, majd mikor már kezd a héj repedni mehet rá a felaprított fokhagyma,csili és a spenót. Épp, hogy a spenótok megfonnyadtak és illatozik a fokhagyma, hozzáöntjük a bort.

Megvárjuk még elillan a borból az alkohol és csak az íze marad utána. 

A szószt ízesítjük sóval borssal, és egy evőkanál reszelt parmezánnal, majd felöntjük a tésztából nyert egy decinyi vízzel.

Egy pár percet hagyjuk rotyogni, majd hozzákeverjük a leszűrt reginette tésztát, és jósok reszelt parmezánnal tálaljuk.


További jó kulinárkodást!

Megjegyzések