Pikáns tésztaételek 2. - Koktélparadicsomos-spenótos Reginette
Úgy gondoltam, hogy miután a gyengéim a tészták (és egy cseppet olasz függő is vagyok…) indítok a blogon belül egy “pikáns tésztaételek” című részt amiben a saját recepteimet mutatom be nektek különböző tésztaféléken keresztül.
Ezek a receptek nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthetők. Természetesen mindenki a kedvenc tésztaféléjére is cserélheti az általam megadottat, vagy gyúrhat magának egy jófajta házitésztát. :)
A többi tészta receptemet, a keresés mezőbe beleírt, tészta címszóra rákeresve megtalálod.
Jó főzést, majd evést, hisz ahogy egy olasz közmondás is mondja: “L’appetito vien mangiando”-azaz, Evés közben jön meg az étvágy…hacsak már nem a főzésnél is. :)
Hozzávalók:
500 g Reginette
400 g koktél paradicsom
200 g spenót (fagyasztott is lehet)
1 dl fehér bor
3 gerezd fokhagyma
1 db apró csilipaprika
1 ek. reszelt parmezán + tálaláshoz ízlés szerint
extra szűz olivaolaj
só
bors
1 dl a tészta főzővizéből
Elkészítés:
A tésztát odarakjuk főzni, de figyelve, hogy al dentére főzzük csak.
Az olivaolajon elkezdjük pirítani a koktél paradicsomokat, majd mikor már kezd a héj repedni mehet rá a felaprított fokhagyma,csili és a spenót. Épp, hogy a spenótok megfonnyadtak és illatozik a fokhagyma, hozzáöntjük a bort.
Megvárjuk még elillan a borból az alkohol és csak az íze marad utána.
A szószt ízesítjük sóval borssal, és egy evőkanál reszelt parmezánnal, majd felöntjük a tésztából nyert egy decinyi vízzel.
Egy pár percet hagyjuk rotyogni, majd hozzákeverjük a leszűrt reginette tésztát, és jósok reszelt parmezánnal tálaljuk.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése