Csináld magad - Házi készítésű tészta
Rengetegen óckodnak a házi készítésű tésztától, mivel szerintük időigényes, macerás művelet. Főleg azzal ellentétben, hogy a kész tésztát csak megvesszük, kifőzzük, és a legdurvább macera a mosgatás ami ezzel jár.
Ám én arra bíztatok mindenkit ha nem is minden alkalommal, de egyszer-kétszer legalább kényszerítsük magunkat egy kis tészta gyúrásra. Az eredmény magáért beszél.
Sokkal tartalmasabb ételeket érhetünk el egy házi tésztával a boltival ellentétben. Arról nem is beszélve, hogy micsoda büszkeséggel tölthet el mindenkit amikor a család kivétel nélkül dícséri a főztünket.
Még a gyerekeket is bevonhatjuk a “gyurmázási” vagy nyújtási folyamatokba. Igazi hétvégi családi főzőcskézés lehet a végkimetele a “na jó készítsünk házi tésztát” nekiveselkedésnek.
Hozzávalók:
250 gr. durum liszt vagy ha sikerül kapni 00 lisztet akkor azt használjuk
250 gr. finomliszt
5 tojás
Elkészítés:
A kétfajta lisztet egy tálban összekeverjük. Egy másik tálba felütjük a tojásokat majd villával enyhén felverjük azokat.
Hozzáadjuk a lisztes keverékhez a tojásokat folyamatos gyúrás közben.
Addíg gyúrjuk a tésztát míg homogén nem lesz. Ha túl ragadós lenne kis liszt hozzáadásával korigálhatjuk, ha pedig túl kemény lenne akkor egy kis vizet adhatunk hozzá.
A tökéletes tészta nem ragad a készhez!!!
Nyújtásig folpackkal takarjuk, ki ne száradjon.
Attól függően milyen tésztát nyújtunk, mindig ügyeljünk a megfelelő tésztavastagságra és formára.
Gyurásra és további kulinárkodásra fel!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése