Cukkinikrémleves csilis-juhtúrós galuskával
Végre a nyár megmutatja a melegebb arcát is. Ilyenkor tud a legjobban esni egy behűtött tál gyümölcsleves. De akadnak akik az édes helyett inkább a sós dolgok felé hajlanak. Nekik nagyon jó hírem van, mutatok egy sós krémlevest ami mind langyosan, mind hidegen is mennyei mannának minösül egy melegebb napon.
Hozzávalók:
1 óriás cukkini/ vagy 2-3 közepes
200 ml tejszín
1 nagy gerezd fokhagyma
olívaolaj
só
bors
1 kis csokor kapor
1 l zöldségalaplé
Levesbetétnek:
3 ek nyers cukkini kockázva/csíkozva
friss kapor
50 gr juhtúró
50 gr krémsajt
1 kisebb csili
1 kisebb gerezd fokhagyma
olívaolaj
Elkészítés:
Olívaolajon a nagyobb darabokra vágott cukkinit lepirítjuk, majd a zúzott fokhagymát is mellé dobjuk. Amikor már kezd összeesni felöntjük a tejszínnel, sózzuk borsozzuk, kaprozzuk, majd összeturmixoljuk.
Ezt követően annyi alaplevet adunk hozzá hogy a kívánt állagot érjük el vele.
A tűzre visszatérve hagyjuk hogy felforrjon, majd tálalhatjuk is.
A levesbetéthez az apróra vágott csilit és fokhagymát egy kevés olívaolajon lepirítjuk.
A juhtúrót a krémsajttal, borssal és a csilis keverékkel összekeverjük, majd a hideg krémlevesbe kanalazunk belőle egy keveset.
Megszórjuk friss kaporral, julienre vágott cukkinivel a levest és élvezzük az ízeket.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése