Cukkinikrémleves csilis-juhtúrós galuskával

Cukkinikrémleves csilis-juhtúrós galuskával



Végre a nyár megmutatja a melegebb arcát is. Ilyenkor tud a legjobban esni egy behűtött tál gyümölcsleves. De akadnak akik az édes helyett inkább a sós dolgok felé hajlanak. Nekik nagyon jó hírem van, mutatok egy sós krémlevest ami mind langyosan, mind hidegen is mennyei mannának minösül egy melegebb napon.



Hozzávalók:

1 óriás cukkini/ vagy 2-3 közepes

200 ml tejszín

1 nagy gerezd fokhagyma

olívaolaj


bors

1 kis csokor kapor

1 l zöldségalaplé


Levesbetétnek:

3 ek nyers cukkini kockázva/csíkozva

friss kapor

50 gr juhtúró

50 gr krémsajt

1 kisebb csili

1 kisebb gerezd fokhagyma

olívaolaj


Elkészítés:

Olívaolajon a nagyobb darabokra vágott cukkinit lepirítjuk, majd a zúzott fokhagymát is mellé dobjuk. Amikor már kezd összeesni felöntjük a tejszínnel, sózzuk borsozzuk, kaprozzuk, majd összeturmixoljuk.
Ezt követően annyi alaplevet adunk hozzá hogy a kívánt állagot érjük el vele.
A tűzre visszatérve hagyjuk hogy felforrjon, majd tálalhatjuk is.

A levesbetéthez az apróra vágott csilit és fokhagymát egy kevés olívaolajon lepirítjuk.
A juhtúrót a krémsajttal, borssal és a csilis keverékkel összekeverjük, majd a hideg krémlevesbe kanalazunk belőle egy keveset.

Megszórjuk friss kaporral, julienre vágott cukkinivel a levest és élvezzük az ízeket.


További jó kulinárkodást!


Megjegyzések