Dió édes burgere

Mennyire lehet édes egy sós hamburger?-Hát csak ennyire: Dió édes burgere




Egy fantasztikus kirándulás közepette (ugyanis sikerült úgy eláznunk, mintha ruhástul csobbantunk volna a Balcsiba) ránktört az “úgy ennénk valami finomat, de gyorsan érzés”, hát el is siettünk az egyik kedvenc gyorskajáldánkba, hogy csillapítsuk az éhségünket egy Gyrosszal! Sikerült is volna, ha nem most lett volna épp felújítás! Sebaj van ilyen, kár hogy velünk ez elég sűrűn megesik, de hát ez a mi formánk… Párom javaslatára, hogy akkor együnk egy lángost, felkerestük a legközelebbi ilyen helyet…pechünkre épp a mai napon nem készítenek lángost!!! “Mily meglepő..?” szarkasztikus mondattal visszaszálltunk az autóba az egyetlen száraz helyre ahonnan még nem zártak ki aznap minket.
Úgy éreztem, hogy ez valami jel lehet arra, hogy jobban járunk, ha hazamegyünk, és én csinálok valami laktatót és finomat a lehető legrövidebb időn belül!
Így esett a választásom egy édesebb kiadású hamburgerre, amiben megmutatkozik a vizes, hideg ruhák által kialakult téli estékbe becsempészett édessebb pillanatok és párom cukorfüggősége. :)

Hozzávalók (4 személyre):

Húspogácsa :

250 g marha darálthús

250 g sertés darálthús


bors

1 tk. fokhagymakrém 


Karamellizált hagymakarika:

3 közepes fej vöröshagyma

2 ek. cukor

2 ek. vörösborecet 

olaj


Egyéb:

4 Hamburger buci

1 Kápia paprika

1 paradicsom

1/2 kígyó uborka

4 szelet sajt ( kinek mi,... a legjobb a Cheddar sajt az ő különleges aromájával )

BBQ szósz

majonéz

Fodros saláta


Elkészítés:

A hagymát felkarikázzuk, és olajon üvegesre fonnyasszuk míg el nem kezd pirulni. Amikor már a benne lévő természetes cukor is kezd karamellizálódni, hozzáadjuk a cukrot és egy pár perc eltetltével a vörösborecetet.
A Kápia paprikát négy részre vágjuk, és olajon megpirítjuk a hagymáról visszamaradt olajon.
A húspogácsa alkotóit egy tálba jól összegyúrjuk, majd négy részre osztjuk, korongokat formázunk belőlük, és olajon megsütjük őket.
Addig még sül a husi a bucik egyik felét megkenjük a BBQ szósszal a másikat majonézzel. Az utolsó pillanatban a húsikra rárakjuk a sajtot, hogy kellően megolvadjanak.
Aztán jöhet az ehető dolgok felsorakoztatása: Megkent buci, majd husis sajt, karamellizált hagyma, pirított kápia parika, uborka szelet, paradicsom szelet, egy tépésnyi fodros sali, és persze a tető ami, szinte megkoronázza a burgert! :)

További jó kulinárkodást! :)



Megjegyzések