Halloweenes sütőtökös minimuffinok

Ízletesen íjesztő finomságok - Halloweenes sütőtökös minimuffinok



A halloween közeledtével szinte kihagyhatatlanok a rémísztőbbnél rémísztőbb finomságok. Emiatt szinte muszály volt valami borzasztó, és egyben finom édességet kisütnöm.

Nagy szórakozást nyújthat akár a gyerekekkel összeülve, vagy akár barátokkal együtt jobbnál-jobb, és rémísztőbb díszítéseket kreállni a sütik tetejére.

Talán a legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető édességek egyike a muffin. Úgyhogy bátran állj neki biztos könnyedén összedobod te is! :)

Az alapja az egésznek egy sütőtökös muffin. 
Amikor nem épp halloweeni hangulatba égünk akkor bátran csinálhatjuk cukros fahéjjas tetővel, vagy akár valami kevésbé ijesztő díszítéssel. 

Akkor is nagyon jól jöhet ez a recept, ha épp marad egy adagnyi megsült sütőtökünk amit már nem tudunk legyürni.
Én ilyenkor leturmixolom, majd fagyasztóba kiporciózva elrakom a sütőtökpépet, így bármikor elővehető egy kis őszies ízű piskótatekercsnek vagy akár sütőtök krémlevesnek.



Hozzávalók:

(36 db minimuffinhoz ):


250 g sült sütőtökpüré

2 tojás

150 g liszt

130 g cukor

80 ml olaj

1 kk. őrölt szerecsendió

1 kk. őrölt szegfűszeg

1 kk. őrölt gyömbér

1 tk. őrölt fahéj

csipet só

1 cs. sütőpor


Fahéjas tetőhöz:

3 ek. cukor

1 tk. fahéj

2 ek. olvasztott vaj


Agymintájú mascarpone krémhez:

130 g vaj

130 g mascarpone

100 g porcukor

1 tk. vaníllia aroma

1 pár csepp piros ételfesték

1 ek. eper lekvár


Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és a fűszerekkel elkeverem. A tojásokat habosra verem a sütőtök pürével, a cukorral, sóval és az olajjal. Ebbe a keverékbe fokozatosan beleszitálom a lisztes egyveleget.
A tésztát szétosztom a szilikonos muffinsütőkbe és 180 fokon 20 perc alatt készre sütöm.

Ha a fahéjas tető mellett tesszük le a voksunkat, akkor a 20 perc letelte után kivesszük a muffinokat, megkenjük a tetejüket az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a cukros fahéjjal. További 3-5 percet sütjük.



A Halloweeni díszítéshez a vajat a porcukorral habosra keverjük majd mehet hozzá a mascarpone és egy pár csepp piros ételfesték. Habzsákba töltjük a krémet, majd a muffinok tetjére agyat formázunk belőlük. A lekvárt egy kis vízzel elkeverjük és rácsorgatjuk az agyakra, hogy még életszerűbbek legyenek.


Íjesztően jó kulinárkodást mindenkinek!!!!


Megjegyzések