Ízletesen íjesztő finomságok - Halloweenes sütőtökös minimuffinok
A halloween közeledtével szinte kihagyhatatlanok a rémísztőbbnél rémísztőbb finomságok. Emiatt szinte muszály volt valami borzasztó, és egyben finom édességet kisütnöm.
Nagy szórakozást nyújthat akár a gyerekekkel összeülve, vagy akár barátokkal együtt jobbnál-jobb, és rémísztőbb díszítéseket kreállni a sütik tetejére.
Talán a legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető édességek egyike a muffin. Úgyhogy bátran állj neki biztos könnyedén összedobod te is! :)
Az alapja az egésznek egy sütőtökös muffin.
Amikor nem épp halloweeni hangulatba égünk akkor bátran csinálhatjuk cukros fahéjjas tetővel, vagy akár valami kevésbé ijesztő díszítéssel.
Akkor is nagyon jól jöhet ez a recept, ha épp marad egy adagnyi megsült sütőtökünk amit már nem tudunk legyürni.
Én ilyenkor leturmixolom, majd fagyasztóba kiporciózva elrakom a sütőtökpépet, így bármikor elővehető egy kis őszies ízű piskótatekercsnek vagy akár sütőtök krémlevesnek.
Hozzávalók:
(36 db minimuffinhoz ):
250 g sült sütőtökpüré
2 tojás
150 g liszt
130 g cukor
80 ml olaj
1 kk. őrölt szerecsendió
1 kk. őrölt szegfűszeg
1 kk. őrölt gyömbér
1 tk. őrölt fahéj
csipet só
1 cs. sütőpor
Fahéjas tetőhöz:
3 ek. cukor
1 tk. fahéj
2 ek. olvasztott vaj
Agymintájú mascarpone krémhez:
130 g vaj
130 g mascarpone
100 g porcukor
1 tk. vaníllia aroma
1 pár csepp piros ételfesték
1 ek. eper lekvár
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a fűszerekkel elkeverem. A tojásokat habosra verem a sütőtök pürével, a cukorral, sóval és az olajjal. Ebbe a keverékbe fokozatosan beleszitálom a lisztes egyveleget.
A tésztát szétosztom a szilikonos muffinsütőkbe és 180 fokon 20 perc alatt készre sütöm.
Ha a fahéjas tető mellett tesszük le a voksunkat, akkor a 20 perc letelte után kivesszük a muffinokat, megkenjük a tetejüket az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a cukros fahéjjal. További 3-5 percet sütjük.
A Halloweeni díszítéshez a vajat a porcukorral habosra keverjük majd mehet hozzá a mascarpone és egy pár csepp piros ételfesték. Habzsákba töltjük a krémet, majd a muffinok tetjére agyat formázunk belőlük. A lekvárt egy kis vízzel elkeverjük és rácsorgatjuk az agyakra, hogy még életszerűbbek legyenek.
Íjesztően jó kulinárkodást mindenkinek!!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése