Meleg simogatás a kezdődő őszi estékre - Szilvakrémleves
Ennek a levesnek a megszületése az ajándékba kapott tömérdék szilvának köszönhető.
Nem tudtam mit kezdhetnék a világ legmütyűrebb szilváival amit valaha láttam. Vègül:…”legyen belőle krémleves”, ott aztán a turmixolás miadt szerencsére nem a méret a lényeg! :)
A szilvakrémlevesnek millió egy változata van, mindenki a saját szája ízére variálhatja a hozzávalókat, levesbetéteket.
Én egy pudingos alapú kissé citromos változatot szoktam készíteni, levesbetétként pedig attól függően, hogy milyen kedvem van váltakoztatom a fahéjas tejszínhabot, a fahéjas tojásfehérje galuskával.
Mind a kettőt nagyon egyszerű elkèszíteni. A tojàsfehérjés levesbetétet ugyan úgy kell elkészíteni mint a madártejnek a habját, annyi különbséggel, hogy a tojásfehérje felverésénél adunk hozzá plussz fahéjat.
A fahéjas tejszínhab is ilyen egyszerűen készíthető el. Én habszifonba szoktam beleönteni minden alapanyagot ( 200 ml tejszín, 1 ek. porcukor, 1 tk. őrölt fahéj ) amibe összerázás után bele engedek egy habpatront. És voilá kész is!
Hozzávalók:
1 kg szilva
1 cs Vanílliás pudingpor
450 g tejföl
200 ml tejszín
1 cs Vanílliás cukor
Kristály cukor - attól függően, hogy mennyire édes a szilva és ki mennyire szereti édesen
1 citrom reszelt héja
Fahéj
1 késhegynyi szerecsendió
só
Elkészítés:
A kimagozott felkockázott ( nem kell szépen felvágni, mivel úgyis turmixoljuk ) szilvát feltesszük forrni bő vízbe. Miután megfőtt botmixerrel összeturmixoljuk. A pudingporba belekeverjük a vanílliás cukrot meg egy kis kristálycukrot, és szépen csomómentesre keverjük a tejföllel. Ezt az egyvelget hozzákeverjük az összeturmixolt szilvához. Ízesítjük reszelt citromhéjjal, egy csipet sóval, fahéjjal és szerecsndióval és ízlésünk szerint még cukorral. Beleöntjük a tejszínt és hagyjuk rottyani egyet.
További jó kulinárkoást!!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése