Zödségekkel töltött csirkemell, kelkáposzta köntösben

Spejz kincsei I. - Zödségekkel töltött csirkemell, kelkáposzta köntösben



Ez az étel semmi különleges hozzávalót nem igényel, sőt szinte a spejzben tárolt zöldségek nagyrésze elegendő hozzá.

Nálam is így született meg a recept, volt ez is, az is otthon..., közben valamilyen sült hús elkészítésén morfondíroztam, aztán eszembe ötlött, hogy mi lenne, ha a zöldségeket nem párolva raknám a hús mellé, hanem beletölteném abba… de még így is maradt egy fél fej kelkáposztám, és azzal mi legyen?… bugyoláljuk be a husit vele, az úgy se árthat neki. :)

Annak ellenére, hogy egy bonyolúltnak kinéző ételnek tünhet ez a csirkemelltekercs, igen egyszerűen elkészíthető ételekhez lehet sorolni azt.
Egy-két dolgot kell betartani az elkészítésénél, és már voilá, kész is az éttermi kinézetű hústekercsünk.
Tölthetjük akár pulykamellbe is, így egy tetemesebb adagot kapunk, de az is gyorsan el fog fogyni. :)


Hozzávalók:

2 egész csirkemell filé

2 szál sárgarépa

2 szál petrezselyemgyökér

4 db nagyobb csiperke

negyed szál póréhagyma

fokhagymasó

bors


olaj

100 g szeletelt bacon

4 nagyobb levél kelkáposzta ( kisebb levélméretnél persze több darabszám )

1 ek. zsír a tepsi kikenéséhez


Elkészítés:

A csirkemellfiléket ketté szedjük, és a feleket kés segítségével szépen kiterítjük, majd egy kicsit megklopfoljuk azokat, hogy szépen tőlthetőek legyenek. Így kapunk 4 db kiterített csirkemellet.
Ezeket sózzuk, borsozzuk.

A zöldségeket a káposzta kivételével felkockázzuk, és egy kevés olajon megpirítjuk. Ízesítjük fokhagymasóval, és egy kevés borssal.

Az így kapott keveréket beletöltjük a csirkemellekbe, felgöngyöljük azokat majd, hogy ne tudjon kiesni a töltelék belőlük, bacon szalonnával jó szorosan betekerjük azokat.
Ezt követi a megmosott kelkáposztalevél. MInden eggyes feltekert húsrudat beborítunk egy-egy kelkáposztalevéllel.

Kízsírozott tepsiben 200 fokon sütjük fólia alatt 35 percig, és kb. még további 30 percig ( sütőtöl és hús mérettől függően ) fólia nélkül. 

Időközönként meglocsoljuk a belőle kifolyt léből.



További jó kulinárkodást nektek!

Megjegyzések