Baconköntösbe csomagolt datolyák

Vendégváró falatok - Baconköntösbe csomagolt datolyák



Ha hirtelen toppannának be a vendégek, vagy esetleg nincs sok idő főzőcskézni-sütögetni, akkor ez a recepet neked való.
Gyorsan elkészíthető és egyben ínyencek előtt is helytálló vendégváró partyfalatkákat kapsz röpke 15 perc alatt.

Ezt a receptet egy főzőműsorban láttam, de ott nem kenegették meg a datolyákat hanem csak baconbe tekerve sütötték meg azokat. 
Az átalakított verziótól egy kicsit édesebb, fűszeresebb és extra ragacsosabb lett és ettől még ínycsiklandozóbb az egész.


Hozzávalók:

1 cs. datolya ( 200g )

10 dkg füstölt sajt

200 g szeletelt bacon

1 ek. méz



bors


Elkészítés:

A datolyákat egyik oldalon bevágjuk és kimagozzuk. A sajtból kis pálcikákat vágunk, majd a datolyákba tesszük azokat. Ezt követően baconbe tekerjük az egésszet (egy szelet bacont két datolya bebugyolálásához használtam fel).
A mézbe rakok egy kevés sót meg borsot és egy pár csepp vizet, hogy kenhetőbb legyen.
A töltött datolyákat megkenem a mézes keverékkel majd sütőbe rakom 200 fokra addig amíg meg nem pirulnak a szalonna köntösök (kb. 15 perc).
A sütőből kívéve még egyszer megkenem őket, és még melegébe tálalom.

Jó kulinárkodást jövőre is!!! :)

Megjegyzések