Borongós estékre egy kis gyógyír - Forrócsokoládé és variációi
Ez egy nagyon egyszerű, és egyben fergetegesen finom forrócsoki recept, mindenképpen próbáljátok ki, megéri! :)
Böngéztem a neten, amikor szembe kerültem az EveandApple blogján ezzel a Jamie Oliver receptjébből átalakított forrócsokival.
Annyira megfogott a recept, hogy egyből megkellett csinálnom, de persze “átDiósítottam” az én kis ízvilágomra! :P
Ha valaki szereti a gasztroajándékokat, vagy csak szereti a körülötte levőket otthon készített ajándékokkal meglepni, akkor ez a receptötlet felvehető a listára, mert garantált örömet okoz majd.
Csupán egy formás kis üvegbe kell rakni, felcímkézni és már kész is.
Hozzávalók (alap recept):
100 gr étcsoki
4 púpos ek. kakaópor
4 púpos ek. porcukor
2 ek. tejpor
3 púpos ek. étkezési keményítő
csipet só
Attól függően, hogy mivel szeretnénk feltúrbozni, lehet:
- Mézeskalácsos (fcs.alaphoz egy púpos tk. mézeskalács fűszerkeverék)
- Narancsos (fcs. alaphoz egy kevés Kotányi Narancsos cukor vagy a forralásnál friss narancs belereszelése a tejbe )
- Csilis (fcs. alaphoz ízlés szeritn egy kevés őrölt csili)
- Fahéjas (fcs. alaphoz egy púpos tk. őrölt fahéj)
- Rumos (a már kész forrócsokiba ízlés szerint egy löttyintés rum)
- Gyömbéres (fcs. alaphoz egy tk. őrölt gyömbér)
Elkészítés:
Két teáskanál forrócsokiport hozzáadunk két deci forrásban levő tejhez.
Lehet mikróba is elkészíteni, de azért jobb a felforralás mert a keményítő hatására sűrűbb lesz a forrócsokink.
Ha krémesebbre szeretnénk akkor csak 1,5 dl tejhez 0,5 dl tejszínt adjunk és ahoz keverjük majd a port.
Jó kulinárkodást továbbra is!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése