Forrócsokoládé

Borongós estékre egy kis gyógyír - Forrócsokoládé és variációi



Ez egy nagyon egyszerű, és egyben fergetegesen finom forrócsoki recept, mindenképpen próbáljátok ki, megéri! :)

Böngéztem a neten, amikor szembe kerültem az EveandApple blogján ezzel a Jamie Oliver receptjébből átalakított forrócsokival. 
Annyira megfogott a recept, hogy egyből megkellett csinálnom, de persze “átDiósítottam” az én kis ízvilágomra! :P

Ha valaki szereti a gasztroajándékokat, vagy csak szereti a körülötte levőket otthon készített ajándékokkal meglepni, akkor ez a receptötlet felvehető a listára, mert garantált örömet okoz majd.
Csupán egy formás kis üvegbe kell rakni, felcímkézni és már kész is.


Hozzávalók (alap recept):


100 gr étcsoki

4 púpos ek. kakaópor

4 púpos ek. porcukor

2 ek. tejpor

3 púpos ek. étkezési keményítő

csipet só



Attól függően, hogy mivel szeretnénk feltúrbozni, lehet:

  1. Mézeskalácsos (fcs.alaphoz egy púpos tk. mézeskalács fűszerkeverék)
  1. Narancsos (fcs. alaphoz egy kevés Kotányi Narancsos cukor vagy a forralásnál friss narancs belereszelése a tejbe )
  1. Csilis (fcs. alaphoz ízlés szeritn egy kevés őrölt csili)
  1. Fahéjas (fcs. alaphoz egy púpos tk. őrölt fahéj)
  1. Rumos (a már kész forrócsokiba ízlés szerint egy löttyintés rum)
  1. Gyömbéres (fcs. alaphoz egy tk. őrölt gyömbér)



Elkészítés:

Két teáskanál forrócsokiport hozzáadunk két deci forrásban levő tejhez.
Lehet mikróba is elkészíteni, de azért jobb a felforralás mert a keményítő hatására sűrűbb lesz a forrócsokink.
Ha krémesebbre szeretnénk akkor csak 1,5 dl tejhez 0,5 dl tejszínt adjunk és ahoz keverjük majd a port.

Jó kulinárkodást továbbra is!

Megjegyzések