Gesztenyés csókok

A gesztenyeimádók nagy örömére – Gesztenyés csókok



Ez a desszert egy nagyon könnyen elkészíthető akár teasüteményként is helytálló, őszi-téli finomság. Egy kis tálba kirakva felettébb impozáns hatást lehet vele elérni.

A receptet Andi konyhájánál olvastam, változtattam az arányokon, mert a próbasütésnél a csókok transzformereset játszva lapokká változtak, amiknek mondanom se kell nem nagyon örültem. A zsiradék csökkentésével és a tojások számának megnövelésével viszont már gyönyörű formát mutattak.

Akár szorít az idő vagy csak valami gesztenyésre vágysz, ezt mindenféleképp próbáld ki, és kóstoltasd meg a vendégekkel!

Hozzávalók:

10 dkg vaj
10 dkg porcukor
3 tojás
6 dkg liszt
1 narancs
2 cs. gesztenyemassza

Elkészítés:

A vajat a porcukorral habosra keverem, majd a tojásokat hozzá adagolom egyesével. A narancs lereszelt héjával ízesítem, majd apránként adagolva belekeverem a gesztenyemasszát is. Amikor már szép egynemű masszát kapunk, fakanál segítségével beledolgozzuk a már előre átszitált lisztet.
Egy- két órát hűtőbe pihentetjük, majd habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe kis csillag formájú mintákat nyomunk egymástól 1-2 cm-es távolságra.
180 fokon 10-12 percig sütjük.

További jó kulinárkodást nektek!


Megjegyzések