A gesztenyeimádók nagy örömére – Gesztenyés csókok
Ez a desszert egy nagyon könnyen elkészíthető akár
teasüteményként is helytálló, őszi-téli finomság. Egy kis tálba kirakva
felettébb impozáns hatást lehet vele elérni.
A receptet Andi konyhájánál olvastam, változtattam az arányokon,
mert a próbasütésnél a csókok transzformereset játszva lapokká változtak,
amiknek mondanom se kell nem nagyon örültem. A zsiradék csökkentésével és a
tojások számának megnövelésével viszont már gyönyörű formát mutattak.
Akár szorít az idő vagy csak valami gesztenyésre vágysz, ezt
mindenféleképp próbáld ki, és kóstoltasd meg a vendégekkel!
Hozzávalók:
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
3 tojás
6 dkg liszt
1 narancs
2 cs. gesztenyemassza
Elkészítés:
A vajat a porcukorral habosra keverem, majd a tojásokat
hozzá adagolom egyesével. A narancs lereszelt héjával ízesítem, majd apránként
adagolva belekeverem a gesztenyemasszát is. Amikor már szép egynemű masszát
kapunk, fakanál segítségével beledolgozzuk a már előre átszitált lisztet.
Egy- két órát hűtőbe pihentetjük, majd habzsákba töltjük és
sütőpapírral bélelt tepsibe kis csillag formájú mintákat nyomunk egymástól 1-2
cm-es távolságra.
180 fokon 10-12 percig sütjük.
További jó kulinárkodást nektek!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése