Házi májkrém Dió módra

Mi mást­­? Csak a házit! – Házi májkrém Dió módra



A minap ebédre sütöttem egy kis májat, még így is, hogy nem egy hadseregnyi mennyiséget készítettem, maradt belőle bőven. Gondolkoztam, hogy mit csináljak a maradékkal, szeretem a kutyám, de azért fél kiló sült májjal meglepni csak úgy… nincs minden nap karácsony!
Végül eszembe jutottak különböző újrahasznosításos ötletek, és a házi májkrém készítése mellett tettem le a voksom. Így született meg, a Dió féle házi májkrém.

Aki még fokozni szeretné az ízek játékát, bátran kínáljon mellé egy kis lilahagyma chutney-t, garantáltan finom lesz az összhang a végén.




Hozzávalók:

600 g csirkemáj

1 nagyobb fej vöröshagyma

olaj


bors

majoránna

½ ek. fokhagymakrém  (vagy egy gerezd fokhagyma)

60 g puha vaj

1 tk. mustár

egy kevés szerecsendió


Elkészítés:

A hagymát megdinsztelem egy kevés olajon, majd hozzáadom a megtisztított májat és megpirítom. Mivel ez kezdetben (fentebb említettem) sima sült májnak készült, ezért abba alapjáraton nem rakok fokhagymát így később ízesítettem a fokhagymakrémmel, de ha te egyből májkrémnek készíted, és rendes fokhagymát raknál bele, akkor annak ebben a fázisban kell belekerülnie a serpenyőbe.
A májat borsozom, majoránnázom, majd ha kész tűzről levéve sózom.

Megvárom, még szobahőmérsékletűre hűl, majd aprítógépbe leturmixolom. Ízesítem a mustárral, a szerecsendióval, és aki a fokhagymakrémnél tette le a voksát akkor pedig jöhet az is. A puha vajat is belekockázom és egyneműre turmixolom.

Pirítósra kenve akár friss zöldségekkel, akár lilahagyma chutney-val kiváló reggeli lehet.

Jó étvágyat, és további jó kulinárkodást!!



Megjegyzések