Tél végi C-vitamin pótlás - Grapefruitos avokádó saláta
Így kora tavasszal mindig jól jön egy nem kis mennyiségű c-vitamin bevitel a szervetbe, hogy az immunrendszert ne gyengítsék le az ilyenkor beinduló vírusok, baktériumok.
Nemcsak a megszokott tablettás megoldással, ill. a gyümölcsök egyhangú fogyasztásával érhető el egy kis vitamintúladagolás. Legyünk kreatívak, és akár egy könnyed vacsora alatt is hozzájutatthatjuk a szervezetünket a kellő mennyiségű vírust megelőző vitaminbombákhoz.
Hozzávalók:
1 avokádó
1 grapefruit
4 szelet fekete eredei sonka
2 marék madársaláta
Narancsos vinaigrettehez:
0,5 dl 100%-os narancslé
só
bors
2 ek. olívaolaj
2 tk. magos dijoni mustár
2 ek. méz
Elkészítés:
A grapefruitról levágom a héját, majd kifilézem (a hártyák mellett bevágok, és kis cikkeket hasítok ki belőle).
Az avokádót megpucolom, kimagozom majd vékony szeletekre vágom.
Én egy befőttes üvegbe szoktam a vinaigretteket elkészíteni, mivel így gyorsan és hatékonyan tudok vele dolgozni.
Tehát egy kisebb befőttes üvegbe belerakom a narancslevet, sót, borsot, az olívaolajat, a mustárt és a mézet, majd jól összerázom azt.
Jöhet a saláta összeállítása. Legalulra megágyazunk a madársalátával, jöhet felváltva rá a grapefruit és az avokádó. A sonkát vagy rászaggatjuk, vagy csak formázva mellé helyezzük. Meglocsoljuk az öntettel, és még egy kevés sóval és borssal meghintjük.
További vitaminban dús kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése