Borsókrémmel töltött kosárkák

Vendégváró finomságok-Borsókrémmel töltött kosárkák



Az előre elkészített leveles tészta egyátalán nem ördögtől való, sőt szeretni való, főleg akkor a leghasznosabb, amikor kevés idő alatt valami finom, egyszerű vendégváró finomságokat kell összerakni. Használd te is bátran!

Így húsvét közeledtével, böngéztem a neten, valami könnyed tavaszi finomság után kutatva, amivel megjutalmazhatom a locsolkodni betérő vendégeket. Így találtam rá erre a szuper egyszerű receptre.
Nagyon nagy sikert aratot, úgyhogy csak ajánlani tudom! :)



Hozzávalók:

275 g készre nyújtott leveles tészta

250 g borsó

1 ek. vaj

fél csokor petrezselyem (ízlés szerint vátoztatható mentára vagy bazsalikomra)


bors

2 ek. mascarpone

1 tojás

 változtatható feltétek/díszítések: sonka, főtt tojás, metélőhagyma, szalámi, kaliforniai paprika stb.


Elkészítés:

A leveles tésztát széthajtogatjuk és köröket szaggatunk belőlük. Az így kapott körök felét egy kisebb pogácsaszaggatóval újra kiszaggatjuk, hogy körgyűrűket kapjunk.
A sütőpapírral bélelt tepsibe felsorakoztatjuk a teli köröket, a felvert tojással megkenjük a peremüket, majd szépen mindegyiket párosítjuk egy-egy körgyűrűvel, és ezt is lekenjük tojással.
A belső részt picit megszurkájuk villával, hogy ne púposodjon fel.

15 perc alatt 200 fokon készre sütjük a kosárkákat.

A zöldborsót vajon puhára pároljuk, egy kevéske petrezselyemmel (a díszítéshez én egy evőkanálnyit félre raktam belőle) majd pürésítjük mascarponéval, és ízesítjük sóval, borssal.

Habzsákba töltjük, és kihűtjük.

A megsült és kihült kosárkákat megtöltjük a borsókrémmel, majd ízlés szerint díszítjük (sonkával, főtt tojással stb.).


További jó kulinárkodást!!


Megjegyzések