Vendégváró finomságok-Borsókrémmel töltött kosárkák
Az előre elkészített leveles tészta egyátalán nem ördögtől való, sőt szeretni való, főleg akkor a leghasznosabb, amikor kevés idő alatt valami finom, egyszerű vendégváró finomságokat kell összerakni. Használd te is bátran!
Így húsvét közeledtével, böngéztem a neten, valami könnyed tavaszi finomság után kutatva, amivel megjutalmazhatom a locsolkodni betérő vendégeket. Így találtam rá erre a szuper egyszerű receptre.
Nagyon nagy sikert aratot, úgyhogy csak ajánlani tudom! :)
Hozzávalók:
275 g készre nyújtott leveles tészta
250 g borsó
1 ek. vaj
fél csokor petrezselyem (ízlés szerint vátoztatható mentára vagy bazsalikomra)
só
bors
2 ek. mascarpone
1 tojás
változtatható feltétek/díszítések: sonka, főtt tojás, metélőhagyma, szalámi, kaliforniai paprika stb.
Elkészítés:
A leveles tésztát széthajtogatjuk és köröket szaggatunk belőlük. Az így kapott körök felét egy kisebb pogácsaszaggatóval újra kiszaggatjuk, hogy körgyűrűket kapjunk.
A sütőpapírral bélelt tepsibe felsorakoztatjuk a teli köröket, a felvert tojással megkenjük a peremüket, majd szépen mindegyiket párosítjuk egy-egy körgyűrűvel, és ezt is lekenjük tojással.
A belső részt picit megszurkájuk villával, hogy ne púposodjon fel.
15 perc alatt 200 fokon készre sütjük a kosárkákat.
A zöldborsót vajon puhára pároljuk, egy kevéske petrezselyemmel (a díszítéshez én egy evőkanálnyit félre raktam belőle) majd pürésítjük mascarponéval, és ízesítjük sóval, borssal.
Habzsákba töltjük, és kihűtjük.
A megsült és kihült kosárkákat megtöltjük a borsókrémmel, majd ízlés szerint díszítjük (sonkával, főtt tojással stb.).
További jó kulinárkodást!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése