Melegszendvicsek királynője - Francia ízvilágú toast szendvics
Ez egy igazán ínycsiklandozó szendvics. Gyorsan elkészíthető reggelire, ebédre vagy akár vacsorára is. Az első kóstolás után szinte egyfolyátába enné az ember, annyira fenomenális.
Az édes aromák keverednek a sós és savanykás ízekkel, a szájba, így egy ízbombát alkotva.
Akár hirtelen jött vendégeknek is gyorsan összedobható, de ha csak valami különlegesre vágynánk akkor is bátran nyúlhatunk ehhez a recepthez.
Hozzávalók (2 szendvicshez):
4 szelet toast kenyér
4 szelet bacon
4 szelet Brie sajt
2 ek. barack lekvár
2 kk. vaj
kb. 1 ek. balzsamecet krém (én a lild-be szoktam venni olasz heteken)
csipet só
bors
Elkészítés:
A baconöket egy serpenyőben megpirítjuk.
A kenyerek egyik felét megkenjük vajjal, majd 1-1 evőkanál baracklekvárral. Arra ráhelyezünk 2-2 szelet pirított bacont, enyhén sózzuk és borsozzuk, majd mehet rá a szintén 2-2 szelet sajt, és végül a kenyerek “fedele”.
Abba a serpenyőben, amiben a szalonnákat pirítottuk, belehelyezzük a szendvicseket, és oldalanként 30-40 másodpercig sütjük.
Tálalásnál balzsamecet krémet csorgtunk rájuk.
Jó kulinárkodást!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése