Rebarbarás-gyömbéres Eper Dzsem

Ínyencek figyelem - Rebarbarás-gyömbéres Eper Dzsem



Eljött idén is a rebarbara és az eper ideje és persze nem véletlen, hogy e kettő egyszerre terem, hisz ketten együtt egy nagyon jó párost alkotnak.

Ebben a receptben (amit persze eldiósítottam) egy egyszerű eper dszemhez képest az egyébként is különleges ízvilággal rendelkező rebarbara mellett, a gyömbér és a lime teszi még kiemelkedőbbé az ízhatást.
Persze ezek el is hagyhatók, ha valaki nem rajongana a gyömbérért.

Próbáljátok ki camambertes kaláccsal….hát az íz fenomenális. 
A kalácsszeleteket megpiritom, majd megvajazom, erre szeletelek egy kis camambertet, majd mehet rá a dzsem. Ha tovább akarod fokozni az élvezeteket akkor mehet rá még egy kis pirított bacon, és akkor már tuti eljön a kánaán: édes, savanyú, sós…mmm!

De akár szervírozhatjuk mind húsok, mind édesebb ételek mellé is.

Ez a mennyiség 4 kisebb üveghez elegendő.


Hozzávalók:

800 gr. eper (jó édes)

300 gr. rebarbara

1 lime héja

1 kk. frissen reszelt gyömbér

300 gr. kristálycukor

1 cs. vanílliás cukor

1 cs. Dr. Oetker Dzsemfix 4:1


Elkészítés:

Az epret megtisztítom, kicsumázom. A rebarbarát megpucolom.
Az eper és a rebarbara egyharmadát apróra vágom, a többit pedig csak nagyobb darabokra. 
Egy lábasba belerakom a nagyobb darabos részt és botmixerrel pépesítem, majd hozzáöntöm a kisebb darabokat is. 
Ízesítem a lime héjával és a reszelt gyömbérrel.
Egy kis tálba elkeverem a kétfajta cukrot a dzsemfixxel, majd mehet bele a lábasba ez is.
Nagy lángon folyamatos keverés mellett forrásig főzzük, majd forrástól számított még három percig.
A tűzről levéve, tiszta üvegekbe töltjük, majd fejjel lefelé fordítva, valami kevésbé fényes helyen lehűtjük.



További jó kulinárkodást!

Megjegyzések