Ínyencek figyelem - Rebarbarás-gyömbéres Eper Dzsem
Eljött idén is a rebarbara és az eper ideje és persze nem véletlen, hogy e kettő egyszerre terem, hisz ketten együtt egy nagyon jó párost alkotnak.
Ebben a receptben (amit persze eldiósítottam) egy egyszerű eper dszemhez képest az egyébként is különleges ízvilággal rendelkező rebarbara mellett, a gyömbér és a lime teszi még kiemelkedőbbé az ízhatást.
Persze ezek el is hagyhatók, ha valaki nem rajongana a gyömbérért.
Próbáljátok ki camambertes kaláccsal….hát az íz fenomenális.
A kalácsszeleteket megpiritom, majd megvajazom, erre szeletelek egy kis camambertet, majd mehet rá a dzsem. Ha tovább akarod fokozni az élvezeteket akkor mehet rá még egy kis pirított bacon, és akkor már tuti eljön a kánaán: édes, savanyú, sós…mmm!
De akár szervírozhatjuk mind húsok, mind édesebb ételek mellé is.
Ez a mennyiség 4 kisebb üveghez elegendő.
Hozzávalók:
800 gr. eper (jó édes)
300 gr. rebarbara
1 lime héja
1 kk. frissen reszelt gyömbér
300 gr. kristálycukor
1 cs. vanílliás cukor
1 cs. Dr. Oetker Dzsemfix 4:1
Elkészítés:
Az epret megtisztítom, kicsumázom. A rebarbarát megpucolom.
Az eper és a rebarbara egyharmadát apróra vágom, a többit pedig csak nagyobb darabokra.
Egy lábasba belerakom a nagyobb darabos részt és botmixerrel pépesítem, majd hozzáöntöm a kisebb darabokat is.
Ízesítem a lime héjával és a reszelt gyömbérrel.
Egy kis tálba elkeverem a kétfajta cukrot a dzsemfixxel, majd mehet bele a lábasba ez is.
Nagy lángon folyamatos keverés mellett forrásig főzzük, majd forrástól számított még három percig.
A tűzről levéve, tiszta üvegekbe töltjük, majd fejjel lefelé fordítva, valami kevésbé fényes helyen lehűtjük.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése