Dióféle Húsos sült Nachos

Nassolni vágyók örömére - Dióféle Húsos sült Nachos



Közeleg a BL döntő, ilyenkor egy jó hideg sör mellé, valami harapni való is dukál. És nem csak a hagyományos popcorn-chips duo van, bevethetők ennél durvább rágcsálni valók is. :)

Ez a giga mennyiség, pedig akár egy foci csapatot is jól tud lakatni, de ezzel biztos lőttek a diétának. De mivel nem minden nap rendezik meg a Bajnokok Ligáját, így egy kis kilengés még belefér. 

Lehet akár több kisebb tepsibe is elkészíteni ezt az adagot, így könyebben eléri mindenki, ha netántán túl sokan lennétek.
De akár felezhető is az adag, ha csak egy kisebb moziestre készülsz.


Hozzávalók:

1 nagy fej Vöröshagyma

olaj

500 gr. marha darálthús

400 gr. vörösbab konzerv

5 szelet lapka sajt

40 gr. Hot Taco spice mix fűszerkeverék

80 gr. Cheedar sajt

20 gr. Trapista


bors

100 gr. szeletelt csípős savanyított Jalapeno paprika

3 szál újhagyma

1/2 Piros Kaliforniai paprika

1 paradicsom



Mártogatóshoz:

450 gr. tejföl

1 ek. magos dijoni mustár

1 zúzott fokhagyma


bors


Elkészítés:

A felkockázott vöröshagymát és darálthúst olajon megpirítjuk, majd hozzákeverjük a babot, a fűszerkeveréket, a sót, és borsot. Amikor már kellően megfőtt a hús meg a bab, beleszaggatjuk a lapkasajtot, és jól eldolgozzuk benne.

Az újhagymát, paprikát és paradicsomot apró kockákra vágjuk, majd összeállítjuk az egésszet.

Egy jó nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd megszórjuk a nachosszal. Erre egyenletesen eloszlatjuk a húskeveréket. Ezt követi a felaprított paprika, hagyma, paradicsom, és a jalapeno paprika.

A tetejére ráreszeljük a kétfajta sajtot, és mehet is a sütőbe húsz percre 200 fokon.

Addíg még egybesül az egész elkészítjük a mártogatóst.
A tejfölt kikeverjük a mustárral, sóval és a zúzott fokhagymával.

Kalóriaszámlálókat messzire rakni, és mehet is a nassolda.




További jó kulinárkodást!

Megjegyzések