Ezután tuti lemész spárgába - Spárgás levelespite
A spárgának rengeteg módja van elkészítésileg, és mindegy, hogy sütjük, pároljuk, főzzük, biztosan egy egyedi íz fog visszaköszönteni ránk.
És ha szeretitek ezt az ízt, akkor ez a gyorskaja is ízleni fog!
Borzasztó egyszerű ez a levelespite. Akár ebédre, vacsira de még vendégváróként is bedobható mentőötletként. Főleg akkor ha netántán lapul egy kész levelestészta a hűtőbe.
Hozzávalók:
1 cs. készre nyújtott levelestészta
1 cs. spárga
250 gr. mascarpone
5 szelet bacon
90 gr. camambert
1 púpos ek. magos dijoni mustár
só
bors
2 tojás
Elkészítés:
A spárgák alját letördeljük. Mindegyik ott fog törni ahol már nem fás.
A mascarponét egy egész tojással, sóval, borssal és a mustárral kikeverjük.
A tésztát kiterítjük, majd minden oldalát kb. fél centi vastagon behajtjuk, hogy egy kis keretet képezzen majd a töltelék körül.
Ezt a részt megkenjük a másik tojással, amit elötte felvertünk.
A “keret” belsejébe elsimítjuk a krémet, majd rásorakoztatjuk a spárgákat. Erre mehet elszórva a felcsíkozott bacon. Rámorzsoljuk a camambertet is. Az egésszet sózzuk és borsozzuk.
200 fokon 25 percig sütjük.
Jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése