Spárgás levelespite

Ezután tuti lemész spárgába - Spárgás levelespite



A spárgának rengeteg módja van elkészítésileg, és mindegy, hogy sütjük, pároljuk, főzzük, biztosan egy egyedi íz fog visszaköszönteni ránk.
És ha szeretitek ezt az ízt, akkor ez a gyorskaja is ízleni fog!

Borzasztó egyszerű ez a levelespite. Akár ebédre, vacsira de még vendégváróként is bedobható mentőötletként. Főleg akkor ha netántán lapul egy kész levelestészta a hűtőbe.


Hozzávalók:

1 cs. készre nyújtott levelestészta

1 cs. spárga 

250 gr. mascarpone

5 szelet bacon

90 gr. camambert

1 púpos ek. magos dijoni mustár


bors

2 tojás


Elkészítés:

A spárgák alját letördeljük. Mindegyik ott fog törni ahol már nem fás.

A mascarponét egy egész tojással, sóval, borssal és a mustárral kikeverjük.

A tésztát kiterítjük, majd minden oldalát kb. fél centi vastagon behajtjuk, hogy egy kis keretet képezzen majd a töltelék körül.
Ezt a részt megkenjük a másik tojással, amit elötte felvertünk.

A “keret” belsejébe elsimítjuk a krémet, majd rásorakoztatjuk a spárgákat. Erre mehet elszórva a felcsíkozott bacon. Rámorzsoljuk a camambertet is. Az egésszet sózzuk és borsozzuk. 

200 fokon 25 percig sütjük.


Jó kulinárkodást!

Megjegyzések