Jeges desszert a meleg estékre - Epres joghurtos jégkrém
Szeretem amikor pár hozzávalóból, valami nagyon finomat tudunk készíteni, és mindezt gyorsan.
Egy kis lime héj ide, egy kis cukor oda és kész is a remekmű.
Itt igazándiból a fagyasztási rész a munka legjava, de szerencsére az már a fagyasztó feladata!
Másnap pedig jöhet a jól megérdemelt nasi! Rájárhatunk a fagyasztóra, hogy hütsük magunkat egy kis házi finomsággal.
Hozzávalók (6db-hoz):
300 gr. eper
300 gr. görög joghurt
6 ek. cukor
1/2 lime leve és héja
Elkészítés:
Az epret megtisztítjuk, majd attól függően, hogy mennyire édes cukrozzuk. Én négy evőkanálnyit adtam hozzá.
Ezt követően turmixgéppel pürésítjük.
A joghurtba belekeverünk két evőkanál cukrot, a lime levét és héját.
Majd jöhet a rétegezés: alulra egy kis epres réteg, majd rá a joghurtos. Ezt addig csináljuk még teli nem lesz a tartóka (mind a hat darabnál).
Ezután mehet a fagyasztóba, még teljsen meg nem dermed.
Akár durván belekeverve a joghurtba az epret, és úgy betöltve a formákba is készíthetjük, így kisebb lesz a kontraszt a rétegek között!
Jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése