Tepsis krumpli ruccolával

Újkrumplit, új köntösbe!!! - Tepsis krumpli ruccolával



Az újkrumpli legelterjedtebb elkészítési módja, héjában petrezselymesen elkészítve. 
Annyira egyszerű és finom, hogy szinte megunhatatlan, de ha mégis eltérnél az eddigi megszokotaktól, akkor próbáld ki ezt az új ízesítést…ízes, fűszeres, egyszerűen fantasztikus egy újítás.

Hozzávalók:

1,5 kg újkrumpli


durvára őrölt bors

olivaolaj (0,5 dl)

ruccola (tálaláshoz ízlés szerint 1-2 marék)


Elkészítés:

A krumplit megtisztítom, a héj marad természetesen!
Attól függően, hogy mennyire aprószeműt kapunk vagy felezzük vagy egészbe hadjuk azokat.
Egy tepsibe beleszórjuk a krumplikat, sózzuk, és bőven borsozzuk. Majd az olivaolajat egyenletesen eloszlatjuk rajtuk. 
Mehet be az előre felmelegített sűtőbe 200 fokra.
20- 25 perc alatt készre sütjük. Félidőbe megforgatjuk a krumplikat, hogy a másik oldalukat is átjárja az extra szűz olivaolaj.

Tálalásnál, ruccolát tépkedünk rá.

TIPP: Ha a ruccoláért nem rajongunk akár durvára darabolt rozmaringot is szórhatunk hozzá, mielőtt beraknánk a sütőbe.



További jó kulinárkodást!

Megjegyzések