Szedres Brownie

Mélysötét finomság - Szedres Brownie




Sikerült egy kisebb mennyiségű szederhez jutnom a minap, így elkezdtem böngészni a neten, hogy mi finomat kéne sütnöm belőle. 
Szinte mindenhol a szedret a csokoládéval párosították, ami nem is csoda mivel borzasztó jó ízélményt nyújt e kettő együtt. Így persze én is egy csokis finomságot készítettem belőle.

A szedres brownie-ra esett a választásom, ami így megkóstólva a végeredményt egy jó döntésnek bizonyult. A receptet a divany.hu oldalán találtam, úgyhogy egy köszönet nekik mert ez a süti belopta magát a szívembe.
Én egy picivel több csokit raktam bele, és másabb arányba, de ha valami csokisabb az sose lehet rossz. :)
A recept szerint lehet kevésnek tűnik a mennyiség, de borzasztó tömör csodát kapunk, ami így egy tartosságot is ad a sütinek. Így nem öt perc, hanem csak negyed óra alatt fogy el. :)

Lehet még továbbfokozni az élvezeteket is persze, egy jóminőségű vaníllia fagyival karöltve.



Hozzávalók:

100 gr étcsoki

80 gr tejcsoki

15 dkg vaj

20 dkg cukor

3 tojás

csipet só

8 dkg liszt

4 dkg holland kakópor

30 dkg friss szeder


Elkészítés:

A kétfajta csokit felkockázzuk, és a vajjal együtt, megolvasztjuk a mikróban. Arra ügyeljünk, hogy harmincmásodpercenként keverjünk rajta egyett.
Még egy picit hül a csokinik, addíg a tojásokat a cukorral kihabosítjuk.
Majd ha szobahőmérsékletű már a csokismassza, akkor mehet a tojásokhoz, de csak óvatosan keverjük hozzá.
Hozzászitáljuk a kakaóport, a sót és a lisztet és óvatos mozdulatokkal egynemű masszává keverjük.
Egy kb. 20x20-as sütőpapírral kibélelt formába rakjuk, és megszórjuk a szederrel, majd 160 fokon 45 perc alatt készresütjük.
Várjuk meg még kihül és csak utána szeleteljük.



További jó kulinárkodást!

Megjegyzések