Koktélparadicsom saláta fűszermorzsával

Apró, mézédes, ízbombaként robbanó finomság - Koktélparadicsom saláta fűszermorzsával




Egyik barátom meglepett majd három kiló koktélparadicsommal, amik olyan hihetetlen mézédes ízbombaként robbantak szét a szájba, mint valami tüzijáték.
Mondanom se kellett, hogy belém jött a főzési láz egyből.

Így elkezdtem kutakodni egy két receptért, és találtam egy jófajta koktélparadicsomnak kijáró receptet a nutsnroll.blogspot.com oldalon. Hajszálnyi változtatásokkal elkészítettem és nagyon finomra sikeredett, úgyhogy csak köszönni tudom ezt az új ízélményt, amit nyújtott a recept.

Próbáljátok ki ti is akár magába, vagy egy jó grillhusi mellé egyaránt dukál. :)





Hozzávalók:

400 gr. koktélparadicsom


bors

olívaolaj

1/2 száraz bagett

1/2 csokor petrezselyem

3 gerezd fokhagyma

2 szál kakukkfű

2 szál oregánó

4 ek. fenyőmag

10 dkg feta sajt


Elkészítés:

A paradicsomokat félbe vágjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe vágással felfelé belehelyezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk egy kevés olivaolajjal.
200 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Aprítógépbe beleszaggatjuk a száraz bagettet és a fűszereket, valamint a megpucolt fokhagyma gerezdeket. Sózzuk, borsozzuk és addíg aprítjuk még végül vegyesen nem kapunk nagyobb kisebb darabokat.
Egy száraz serpenyőben megpirítjuk  a morzsát.

Szintén egy száraz serpenyőben lepirítjuk a fenyőmagokat is.

Utolsóként összeállítjuk a salátát.

Alulra a paradicsomokat halmozzuk, majd megszórjuk a morzsával, egy kis fenyőmaggal és morzsolunk rá egy kevés fetasajtot.


Jó kulinárkodást!

Megjegyzések