Apró, mézédes, ízbombaként robbanó finomság - Koktélparadicsom saláta fűszermorzsával
Egyik barátom meglepett majd három kiló koktélparadicsommal, amik olyan hihetetlen mézédes ízbombaként robbantak szét a szájba, mint valami tüzijáték.
Mondanom se kellett, hogy belém jött a főzési láz egyből.
Így elkezdtem kutakodni egy két receptért, és találtam egy jófajta koktélparadicsomnak kijáró receptet a nutsnroll.blogspot.com oldalon. Hajszálnyi változtatásokkal elkészítettem és nagyon finomra sikeredett, úgyhogy csak köszönni tudom ezt az új ízélményt, amit nyújtott a recept.
Próbáljátok ki ti is akár magába, vagy egy jó grillhusi mellé egyaránt dukál. :)
Hozzávalók:
400 gr. koktélparadicsom
só
bors
olívaolaj
1/2 száraz bagett
1/2 csokor petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
2 szál kakukkfű
2 szál oregánó
4 ek. fenyőmag
10 dkg feta sajt
Elkészítés:
A paradicsomokat félbe vágjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe vágással felfelé belehelyezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk egy kevés olivaolajjal.
200 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Aprítógépbe beleszaggatjuk a száraz bagettet és a fűszereket, valamint a megpucolt fokhagyma gerezdeket. Sózzuk, borsozzuk és addíg aprítjuk még végül vegyesen nem kapunk nagyobb kisebb darabokat.
Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a morzsát.
Szintén egy száraz serpenyőben lepirítjuk a fenyőmagokat is.
Utolsóként összeállítjuk a salátát.
Alulra a paradicsomokat halmozzuk, majd megszórjuk a morzsával, egy kis fenyőmaggal és morzsolunk rá egy kevés fetasajtot.
Jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése