Tonhalas bruscetta

Csak úgy úszik a szájba - Tonhalas bruscetta



A klasszikus paradicsomos bruscetta mellett ez is nagy sikert aratott nálam. Mondjuk nem volt nehéz, ugyanis enyhén szenvedek csak bruscetta függőségbe…
Ha hasonlóképp érzel/függsz a különféle bruscetták iránt akkor szívből ajánlom neked, hogy próbáld ki, nem fogsz csalódni!

Ez a tonhalas verzió előnye, hogy szinte az év bármely szakába pikk-pakk készíthető, nem kell nyárig várni egy mézédes napérlelte paradicsom fürtre.

Ha szereted az efajta kenyérre halmozható finomságokat, próbáld ki a Fűszeres olajban pácolt feta sajt receptemet, az is gyorsan el fog fogyni! :)






Hozzávalók:

160 g. tonhalkonzerv (lehetőleg natúr lében)

6 db mini csemege uborka

20 szem magozott fekete olajbogyó

1 kis csokor petrezselyem


bors

2 ek. extra szűz olivaolaj

1/2 citrom leve

1 gerezd fokhagyma

1 bagett


Elkészítés:

A tonhalról leöntjük a levet, majd egy tálba borítjuk.

Az uborkát és a petrezselymet felaprítjuk és a tonhalhoz adjuk.

Az olivabogyókat is beleszórjuk, majd sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kevés olivaolajat és a citrom levét is belefacsarjuk.

Jól összedolgozzuk, és hagyjuk egy picit érni az ízeket (1 óra).

A bagettekből kis szeleteket vágunk, megpirítjuk, majd bedörzsöljük fokhagymával, és erre szedjük rá a tonhalas egyveleget. 

Friss édes koktélparadicsommal kíváló. :)



További jó kulinárkodást!!

Megjegyzések