Csak úgy úszik a szájba - Tonhalas bruscetta
A klasszikus paradicsomos bruscetta mellett ez is nagy sikert aratott nálam. Mondjuk nem volt nehéz, ugyanis enyhén szenvedek csak bruscetta függőségbe…
Ha hasonlóképp érzel/függsz a különféle bruscetták iránt akkor szívből ajánlom neked, hogy próbáld ki, nem fogsz csalódni!
Ez a tonhalas verzió előnye, hogy szinte az év bármely szakába pikk-pakk készíthető, nem kell nyárig várni egy mézédes napérlelte paradicsom fürtre.
Ha szereted az efajta kenyérre halmozható finomságokat, próbáld ki a Fűszeres olajban pácolt feta sajt receptemet, az is gyorsan el fog fogyni! :)

Hozzávalók:
160 g. tonhalkonzerv (lehetőleg natúr lében)
6 db mini csemege uborka
20 szem magozott fekete olajbogyó
1 kis csokor petrezselyem
só
bors
2 ek. extra szűz olivaolaj
1/2 citrom leve
1 gerezd fokhagyma
1 bagett
Elkészítés:
A tonhalról leöntjük a levet, majd egy tálba borítjuk.
Az uborkát és a petrezselymet felaprítjuk és a tonhalhoz adjuk.
Az olivabogyókat is beleszórjuk, majd sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kevés olivaolajat és a citrom levét is belefacsarjuk.
Jól összedolgozzuk, és hagyjuk egy picit érni az ízeket (1 óra).
A bagettekből kis szeleteket vágunk, megpirítjuk, majd bedörzsöljük fokhagymával, és erre szedjük rá a tonhalas egyveleget.
Friss édes koktélparadicsommal kíváló. :)
További jó kulinárkodást!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése