Kávés Granita

Hűsít és pörget egyszerre?! - Naná, ilyen a Dióféle Kávés Granita




A granita egy enyhén édes, félig fagyasztott Olasz desszert, ami a Sorbethez áll a legközelebb.

Ez a recept saját kreállmány, több kávés granita magamraformálásának köszönhetően született, ezekben a hőségekben szinte egy mini oázist képez minden eggyes lenyelt korty. Úgyhogy csak ajánlani tudom, hűsítően fog hatni! :)




Hozzávalók:

6 dl erős fekete kávé

4 ek. barna cukor

1 db vanílliás cukor

2 csipet fahéj

1/4 citrom leve


Elkészítés:

A kávét lefőzzök, majd egy lábasba öntjük és a többi hozzávalóval együtt összeforraljuk.

Miután kihült, egy tepsibe öntjük és a fagyasztóba rakjuk. Óránként villával “megvakargatjuk” a tetejét, hogy kialakuljon a jellegzetes textúra.

Előrehűtött poharakba szervírozzuk, egy kis tejszínhabbal a tetején.



További jó hűsítő kulinárkodást!

Megjegyzések