Hűsít és pörget egyszerre?! - Naná, ilyen a Dióféle Kávés Granita
A granita egy enyhén édes, félig fagyasztott Olasz desszert, ami a Sorbethez áll a legközelebb.
Ez a recept saját kreállmány, több kávés granita magamraformálásának köszönhetően született, ezekben a hőségekben szinte egy mini oázist képez minden eggyes lenyelt korty. Úgyhogy csak ajánlani tudom, hűsítően fog hatni! :)
Hozzávalók:
6 dl erős fekete kávé
4 ek. barna cukor
1 db vanílliás cukor
2 csipet fahéj
1/4 citrom leve
Elkészítés:
A kávét lefőzzök, majd egy lábasba öntjük és a többi hozzávalóval együtt összeforraljuk.
Miután kihült, egy tepsibe öntjük és a fagyasztóba rakjuk. Óránként villával “megvakargatjuk” a tetejét, hogy kialakuljon a jellegzetes textúra.
Előrehűtött poharakba szervírozzuk, egy kis tejszínhabbal a tetején.
További jó hűsítő kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése