Gombás-cukkinis Fettuccine

Pikáns tésztaételek 1. - Gombás-cukkinis Fettuccine




A mustárrajongóknak különösképp felhívom figyelmüket erre a tésztára, ugyanis nagyon kellemesen átjárja a mustár csípős íze a fettuccinét, arról nem is beszélve amikor ráharapunk a kis mustármagokra… csak úgy robban az ízbomba a szájba!
És ami még dob az étel pikantériáján a hozáadott csilipehely. De ne izguljon senki a mascarpone enyhíti ezt a sok csípős ízt…így elkerülhető egy kisebb szájpadlás leégés! :)


Hozzávalók:

400 gr. Fettuccine tészta

250 gr. mascarpone

1 csokor petrezselyem

Extra szűz olivaolaj

só 

bors

2 csipet csilipehely

2 tk. magos dijoni mustár

300 gr. csiperke

1 vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

2 kisebb vékonyabb cukkini

1 dl víz a tészta főzővizéből


Elkészítés:

Az olivaolajon megdinszteljük a kockáravágott hagymát, majd a felaprított gombát. Amikor már majdnem jó a gomba, jöhet bele a felkarikázott cukkini. 
Addíg pirítjuk a zöldségeket még roppanósak maradnak, de már nem nyersek.
Ekkor belereszeljük a fokhagymát és azt is kissé megpirítjuk.

Közben a tésztát elkezdjük kifőzni, hogy egyszerre készüljön el a szósszal.

A fokhagyma hozzáadása után sózzuk, borsozzuk, megszórjuk csilipehellyel a mártást. Elkeverjük benne a mascarponét és a mustárt, valamint átszedünk a tészta főzővízéből egy decit.

Utolsó mozzanatként beleaprítjuk a petrezselyemzöldet, egyet hagyjuk rottyani és már bele is forgatható az andantera főzött fettuccine.



További jó kulinárkodást!

Megjegyzések