Pikáns tésztaételek 1. - Gombás-cukkinis Fettuccine
A mustárrajongóknak különösképp felhívom figyelmüket erre a tésztára, ugyanis nagyon kellemesen átjárja a mustár csípős íze a fettuccinét, arról nem is beszélve amikor ráharapunk a kis mustármagokra… csak úgy robban az ízbomba a szájba!
És ami még dob az étel pikantériáján a hozáadott csilipehely. De ne izguljon senki a mascarpone enyhíti ezt a sok csípős ízt…így elkerülhető egy kisebb szájpadlás leégés! :)
Hozzávalók:
400 gr. Fettuccine tészta
250 gr. mascarpone
1 csokor petrezselyem
Extra szűz olivaolaj
só
bors
2 csipet csilipehely
2 tk. magos dijoni mustár
300 gr. csiperke
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 kisebb vékonyabb cukkini
1 dl víz a tészta főzővizéből
Elkészítés:
Az olivaolajon megdinszteljük a kockáravágott hagymát, majd a felaprított gombát. Amikor már majdnem jó a gomba, jöhet bele a felkarikázott cukkini.
Addíg pirítjuk a zöldségeket még roppanósak maradnak, de már nem nyersek.
Ekkor belereszeljük a fokhagymát és azt is kissé megpirítjuk.
Közben a tésztát elkezdjük kifőzni, hogy egyszerre készüljön el a szósszal.
A fokhagyma hozzáadása után sózzuk, borsozzuk, megszórjuk csilipehellyel a mártást. Elkeverjük benne a mascarponét és a mustárt, valamint átszedünk a tészta főzővízéből egy decit.
Utolsó mozzanatként beleaprítjuk a petrezselyemzöldet, egyet hagyjuk rottyani és már bele is forgatható az andantera főzött fettuccine.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése