A nyár utolsó ízei egy reggeliben - Pirított szilvás mandulatejes zabkása
Az ősz beköszönte felé, még érdemes kihasználni a nyár utolsó ízeit minden mennyiségben. Én pont így jártam, amikor is, nem tudtam ellenállni a zöldségesnél lévő ínycsiklandó szilváknak.
De, hogy ne mindig egy sütibe kössön ki az a szilva, így egy finom laktató, és egészséges reggeli lett az eredménye.
Ha netántán ti is kedvet kapnátok egy kis szilvás zabkásához, akkor iparkodjatok mert már az utolsókat rúgja a szilvaszezon.
Hozzávalók:
3 dl mandulatej
1 bögre aprószemű zabpehely
1 csipet só
1-2 ek méz (elhagyható)
3 szem nagyobb szilva
kevés őrölt fahéj
2 ek kristálycukor
Elkészítés:
A szilvát apró kockákra vágom és egy lábasba elkezdem a cukorral és a fahéjjal összeforralni. Amikor már a szilva héja elkezd pöndörödni akkor leveszem a tűzről.
A mandulatejet felteszem forrni. Amikor már majdnem forr beleöntöm a zabpelyhet, sózom, keverek rajta párat, és amikor már kezd összeállni, leveszem a tűzről és hozzákeverem a szilvás egyveleget. Ha nem elég édes akkor hozzákeverek 2 evőkanál mézet az egészhez.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése