Pirított szilvás mandulatejes zabkása

A nyár utolsó ízei egy reggeliben - Pirított szilvás mandulatejes zabkása




Az ősz beköszönte felé, még érdemes kihasználni a nyár utolsó ízeit minden mennyiségben. Én pont így jártam, amikor is, nem tudtam ellenállni a zöldségesnél lévő ínycsiklandó szilváknak.

De, hogy ne mindig egy sütibe kössön ki az a szilva, így egy finom laktató, és egészséges reggeli lett az eredménye.

Ha netántán ti is kedvet kapnátok egy kis szilvás zabkásához, akkor iparkodjatok mert már az utolsókat rúgja a szilvaszezon.



Hozzávalók:

3 dl mandulatej

1 bögre aprószemű zabpehely

1 csipet só

1-2 ek méz (elhagyható)

3 szem nagyobb szilva

kevés őrölt fahéj

2 ek kristálycukor


Elkészítés:

A szilvát apró kockákra vágom és egy lábasba elkezdem a cukorral és a fahéjjal összeforralni. Amikor már a szilva héja elkezd pöndörödni akkor leveszem a tűzről.

A mandulatejet felteszem forrni. Amikor már majdnem forr beleöntöm a zabpelyhet, sózom, keverek rajta párat, és amikor már kezd összeállni, leveszem a tűzről és hozzákeverem a szilvás egyveleget. Ha nem elég édes akkor hozzákeverek 2 evőkanál mézet az egészhez.



További jó kulinárkodást!

Megjegyzések