Csirke cacciatore

A csirkepörköltön túl - Csirke cacciatore, azaz csirke vadászmódra



Ez egy igazán bumm bele mindent, egy edényes olasz egytál finomság. 
A receptet Jamienél láttam. A nyáltermelésem azzal a lendülettel beindult, ahogy megmutatták, hogy mi lesz a végkimenetele a főzésnek. És miután elkészítettem, be is bizonyosodott, hogy nem okkal történt, hogy egy pillanatra átváltoztam nyálcsorgató angol bulldoggá.
Az eredeti recepthez képest bőven rakott bele csavart Jamie, de az nem vett el, sőt inkább hozzáadott az ételhez.

Tippként hagymás kenyeret ajánlanék mellé csak, hogy fokozzuk az élvezeteket.


Hozzávalók:

2 szelet bacon

4 csirkecomb bőr és csont nélkül

4 db csiperke

2 db édesburgonya

5-6 levél rozmaring

2 db babérlevél

2 g fokhagyma

1 vöröshagyma

1/2 szál póréhagyma

1/2 csili paprika

2,5 dl vörösbor


bors

olivaolaj

2  egész paradicsom konzerv


Elkészítés:

Érdemes olyan nagy serpenyőt használni, amit utána át tudunk majd tenni a sütűbe, így megúszva egy kis mosogatást.


A bacont gyufa méretű csíkokra vágjuk, majd elkezdjük pirítani egy kis olivaolajon. 
Erre megy a rozmaring és a babér levél, majd a csirkehús. Ezt kezdjük egy kicsit kérgesíteni.

Közbe dobáljuk mellé a többi hozzávalót. Aprítani elég csak rusztikusan.
A hagymát és csiperkét négyfelé, az édesburgonyát szintén nagyobb darabokba hagyjuk, héjastól!

Tehát a csirkecomb után mehetnek a nagyobb darabra vágott burgonya, hagyma és csiperke darabok. A pórét felkarikázzuk, majd a csilit apróra vágjuk.
Mind a kettőt szintén pirítjuk az eddigiekkel. 

Az utolsó pillanatban adjuk hozzá a felkarikázott fokhagymát, egy kissé azt is pirítjuk, majd felöntjük az egésszet a vörösborral.

A paradicsom konzerveket is hozzáadjuk. Az egész paradicsomokat a fakanál segítségével szétnyomkodjuk. Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk egy 10 percet rotyogni.

Ezt követően mehet is be a sütőbe az egész 190 fokra egy órára.


Kenyérrel tunkolva isteni!


További jó kulinárkodást!

Megjegyzések