Dióféle Csilis sütőtökrémleves

Tökösen jó finomságok - Dióféle Csilis sütőtökrémleves



Sokan a sütőtököt csak a sütőbe bedugva, és mézesen megsütve fogyasszák, pedig rengeteg elképesztően finom más módja is lehet az elkészítésének. 
Legyünk hát Kolombusz Kristófok, ússzunk egyet az ízek tengerén és fedezzünk fel finomabbnál-finomabb újabb recepteket a sütőtök kapcsán!



Hozzávalók:

1 kg sütőtök

25 gr vaj

1 kis fej vöröshagyma

1,5 l húsleves alaplé

1 db krumpli

500 ml tejszín

3-4 csipet csilipehely


bors

1/2 kk friss reszelt gyömbér

100 g hántolt tökmag

100 g kockázott bacon

tökmagolaj


Elkészítés:

A sütőtököt megpucoljuk és héjastól a megszokott módon sütőben megsütjük. Ezt akár egy nappal a főzés elött is elkészíthetjük.

Egy fazékban az olvasztott vajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, majd hozzáadjuk a megpucolt krumpli kockákat, és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje azokat, majd puhára főzzük.

Ha ez megvan beletesszük a fazékba az immáron héjtól megfosztott sült sütőtököt, és botmixer segítségével pürésítjük.

Ízesítjük a gyömbérrel, csilivel, sóval és borssal.

Felforraljuk az egésszet a tejszínnel, és az alaplével.

A tökmagot folyamatos kevergetés mellett lepirítjuk.
A kockázott baconnel szintén így járunk el.

Tálalásnál a levest meglocsoljuk tökmagolajjal, megszórjuk pirított tökmaggal és baconnel.


Tök jó kulinárkodást! :)

Megjegyzések