Tökösen jó finomságok - Dióféle Csilis sütőtökrémleves
Sokan a sütőtököt csak a sütőbe bedugva, és mézesen megsütve fogyasszák, pedig rengeteg elképesztően finom más módja is lehet az elkészítésének.
Legyünk hát Kolombusz Kristófok, ússzunk egyet az ízek tengerén és fedezzünk fel finomabbnál-finomabb újabb recepteket a sütőtök kapcsán!
Hozzávalók:
1 kg sütőtök
25 gr vaj
1 kis fej vöröshagyma
1,5 l húsleves alaplé
1 db krumpli
500 ml tejszín
3-4 csipet csilipehely
só
bors
1/2 kk friss reszelt gyömbér
100 g hántolt tökmag
100 g kockázott bacon
tökmagolaj
Elkészítés:
A sütőtököt megpucoljuk és héjastól a megszokott módon sütőben megsütjük. Ezt akár egy nappal a főzés elött is elkészíthetjük.
Egy fazékban az olvasztott vajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, majd hozzáadjuk a megpucolt krumpli kockákat, és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje azokat, majd puhára főzzük.
Ha ez megvan beletesszük a fazékba az immáron héjtól megfosztott sült sütőtököt, és botmixer segítségével pürésítjük.
Ízesítjük a gyömbérrel, csilivel, sóval és borssal.
Felforraljuk az egésszet a tejszínnel, és az alaplével.
A tökmagot folyamatos kevergetés mellett lepirítjuk.
A kockázott baconnel szintén így járunk el.
Tálalásnál a levest meglocsoljuk tökmagolajjal, megszórjuk pirított tökmaggal és baconnel.
Tök jó kulinárkodást! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése