Villámdesszert I. - Gesztenyepüré kis csavarral
Az ősz beköszöntével szinte lehetetlen nem készíteni egy kis gesztenyepürét, főleg akkor ha az embert, gyerekek veszik körül. Ilyenkor már szinte kötelező.
Az a jó, hogy ez a finomság mindenki kedvére variálható, és pillanatok aladt elkészíthető.
Attól függően, hogy ki a célközönség, áztatható a meggy egy kis konyakba, de maradhat pucéron is.
A krémet ízesíthetjük egy kis reszelt narancshéjjal, vagy egy kis vanília kivonattal, ill. egyéb más megoldásokat is bevethetünk, hogy a gyerekeket csak egy tíz perc erejéig is elhalgatassuk. :)
Hozzávalók (3 adag):
250 gr. gesztenyemassza
150 ml tejszín
200 gr mascarpone
2 ek. porcukor
1 cs Bourbon vaníliás cukor
1/2 narancs reszelt héja (elhagyható)
kb. 4 ek meggy (magozott meggybefőttből)
kb. 4 kocka keserű csokoládé
Elkészítés:
A meggyeket szűrőbe rakjuk, és hagyjuk, hogy lecsorogjanak (ha konyakba áztatós változatot készítjük, akkor érdemes legalább 2-3 órára beáztatni a meggyeket, majd utánna lecsöpögtetni azokat).
A gesztenyemasszát reszelőn, vagy kruplinyomon áttörjük.
A tejszínt a por- és vaníliás cukorral habosra keverjük. Ezt követően belekeverjük a mascarponét is. Attól függően, hogy akarunk-e belerakni narancshéjat, ennél a potnál jöhet szóba a belereszelése annak.
Ezt követően összeállítjuk a gesztenyepürét. Három részre osztottam az egész nagy adagot, de akár lehet négy felé is porciózni.
Egy kis befőttes üveg aljába mehet a reszelt gesztenye, majd erre egy bő evőkanál meggy. Megreszeljük csokival, majd erre jöhet a tejszínes krém.
A tetjére hagyunk 1-1 szem meggyet és egy kevés csokiforgácsot.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése