Folyékony gyógyír, az influenza időszakára - Hagymaleves, camambertes pirítóssal
Még hogy nem lehet egy igazán finom étkezéssel megfelelő tápanyagokat bejuttani a szervezetbe…cáfolnám, hisz ez a hagymaleves rá a példa, hogy amellett, hogy nagyon finom, még egészséges is, és csak úgy eláraszt minket a vitaminokkal és a jótékony hatásaival amiket minden eggyes kanállal a szervezetünkbe juttatunk.
Az egészségesség mellett még írtó finom is, és egy extra buciba tálalva, még a főfogást is kiüti! :)
Úgyhogy főzésre fel, és kezdődhet a vitaminkúra, hagymaleves formájába!
Hozzávalók:
5 dkg vaj
7 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kk szárított kakukkfű
1 dl fehérbor
2 l csirke alaplé
4 ek finomliszt
só
bors
csipet szerecsendió
Tálaláshoz:
1 bagett
100 gr camambert
Elkészítés:
Vajon a félkarikára vágott hagymákat kis lángon elkezdjük karamellizálni. Ez viszonylag sok időt vesz igénybe, de megéri.
Amikor a hagymák szép aranybarna színt kapnak, mehet bele a reszelt fokhagyma, só, szerecsendió, bors és kakukkfű. Pár perc pirítás majd a lisztet is hozzáadjuk.
Felöntjük az egészet a borral, az szépen feloldja a lisztes keveréket.
Ezután mehet is az alaplé bele.
Készre főzzük a levest kb. 35 perc alatt.
A bagettet felkarikázzuk, mindegyik tetejére szeletelünk egy camamber sajtot, majd a grill alá rakjuk, hogy az kissé megpiruljon.
A bagettet cipóra is cserélhetjük, és abba tálalhatjuk a levest.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése