Hagymaleves, camambertes pirítóssal

Folyékony gyógyír, az influenza időszakára - Hagymaleves, camambertes pirítóssal



Még hogy nem lehet egy igazán finom étkezéssel megfelelő tápanyagokat bejuttani a szervezetbe…cáfolnám, hisz ez a hagymaleves rá a példa, hogy amellett, hogy nagyon finom, még egészséges is, és csak úgy eláraszt minket a vitaminokkal és a jótékony hatásaival amiket minden eggyes kanállal a szervezetünkbe juttatunk.

Az egészségesség mellett még írtó finom is, és egy extra buciba tálalva, még a főfogást is kiüti! :)

Úgyhogy főzésre fel, és kezdődhet a vitaminkúra, hagymaleves formájába!



Hozzávalók:

5 dkg vaj

7 nagy fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 kk szárított kakukkfű

1 dl fehérbor

2 l csirke alaplé

4 ek finomliszt


bors

csipet szerecsendió


Tálaláshoz:

1 bagett

100 gr camambert


Elkészítés:

Vajon a félkarikára vágott hagymákat kis lángon elkezdjük karamellizálni. Ez viszonylag sok időt vesz igénybe, de megéri.
Amikor a hagymák szép aranybarna színt kapnak, mehet bele a reszelt fokhagyma, só, szerecsendió, bors és kakukkfű. Pár perc pirítás majd a lisztet is hozzáadjuk.
Felöntjük az egészet a borral, az szépen feloldja a lisztes keveréket. 
Ezután mehet is az alaplé bele.
Készre főzzük a levest kb. 35 perc alatt.

A bagettet felkarikázzuk, mindegyik tetejére szeletelünk egy camamber sajtot, majd a grill alá rakjuk, hogy az kissé megpiruljon.

A bagettet cipóra is cserélhetjük, és abba tálalhatjuk a levest.


További jó kulinárkodást!

Megjegyzések