Kávés mogyorós hópelyhek

Roppantúl ropogó kekszek - Kávés mogyorós hópelyhek


Kávés-mogyorós keksz


Ezt a receptet főleg azoknak ajánlom figyelmébe, akik nem kifejezetten rajonganak a túlzottan édes finomságokért. A keserű kakaó, és a kávé miatt ugyanis maga a tészta nem túl édes. A tetejére szórt cukorral lehet szabályozni a keksz édességét, és így akár az édesebb szájúak is oda lesznek érte.


Kávés-mogyorós keksz


Hozzávalók:

18 dkg liszt

4 dkg kakaópor

1 tk őrölt fahéj

8 dkg őrölt mogyoró

6 dkg cukor

1/2 zacskó sütőpor

1 tojás

12,5 dkg vaj

1 tk instant kávépor

1 ek víz

tetejére:

1 ek porcukor

0,5 dl víz

2 ek cukor


Elkészítés:

A száraz hozzávalókat (liszt, kakaó, fahéj, mogyoró, cukor, sütőpor) a kávépor kivételével egy edénybe tesszük és összekeverjük. 
A kávéport egy evőkanálnyi vízben feloldjuk és a tojással, és vajjal együtt a lisztes keverékhez adjuk.
Tésztát összedolgozzuk majd egy órát hűtőszekrényben pihentetjük.
A pihentetést követően kinyújtjuk a tésztát és tetszőleges szaggatóval mintákat vágunk ki belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük azokat.

A porcukrot elkeverjük a vízzel, és a kisült kekszek tetejét megkenjük ezzel, majd szórunk rájuk egy kis kristálycukrot.
Miután rászárad a cukor már ehetők is a ropogós hópelyhek!




További jó kulinárkodást, és Kellemes Ünnepeket kívánok minden blogolvasómnak!

Megjegyzések