Roppantúl ropogó kekszek - Kávés mogyorós hópelyhek
![]() |
Kávés-mogyorós keksz |
Ezt a receptet főleg azoknak ajánlom figyelmébe, akik nem kifejezetten rajonganak a túlzottan édes finomságokért. A keserű kakaó, és a kávé miatt ugyanis maga a tészta nem túl édes. A tetejére szórt cukorral lehet szabályozni a keksz édességét, és így akár az édesebb szájúak is oda lesznek érte.
![]() |
Kávés-mogyorós keksz |
Hozzávalók:
18 dkg liszt
4 dkg kakaópor
1 tk őrölt fahéj
8 dkg őrölt mogyoró
6 dkg cukor
1/2 zacskó sütőpor
1 tojás
12,5 dkg vaj
1 tk instant kávépor
1 ek víz
tetejére:
1 ek porcukor
0,5 dl víz
2 ek cukor
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat (liszt, kakaó, fahéj, mogyoró, cukor, sütőpor) a kávépor kivételével egy edénybe tesszük és összekeverjük.
A kávéport egy evőkanálnyi vízben feloldjuk és a tojással, és vajjal együtt a lisztes keverékhez adjuk.
Tésztát összedolgozzuk majd egy órát hűtőszekrényben pihentetjük.
A pihentetést követően kinyújtjuk a tésztát és tetszőleges szaggatóval mintákat vágunk ki belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük azokat.
A porcukrot elkeverjük a vízzel, és a kisült kekszek tetejét megkenjük ezzel, majd szórunk rájuk egy kis kristálycukrot.
Miután rászárad a cukor már ehetők is a ropogós hópelyhek!
További jó kulinárkodást, és Kellemes Ünnepeket kívánok minden blogolvasómnak!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése