A gyümölcsteák legtartalmasabbika - Almás-Körtés Sült tea
Amikor sült teával kínáltak egy kellemes kávézóban, nem győztem magamra erőltetni a legtermészetesebb arckifejezésem, hogy a pincér még véletlenül se gondolja azt, hogy én esetlegesen nem tudom, hogy mi az a sült tea pontosan. Ami valószinűleg nem sikerülhetett túl jól, mert egy öt percben kaptam egy kiselőadást a sült tea mivoltjáról.
A nagy első kóstolás után annyira beleszerelmesedtem a sült tea egyszerű és finom eleganciájába, hogy úgy döntöttem, hogy ha nem is süt tea nagykövet leszek, de biztos egy sorozatgyártásba kezdek, és elárasztom a szeretteimet forró ízletes gyümölcsös teakülünlegességekkel.
Natúr joghurtba keverve is érdemes kipróbálni.
Gasztro ajándékként is megállja a helyét.
Hozzávalók:
1 kg alma
1 kg körte
1 kg cukor
1/2 citrom leve
1 citrom héja
fűszerek ízlés szerint: Őrölt fahéj, szerecsendió, és szegfűszeg keverékével
Nátrium benzoát
befőttes üveg
Elkészítés:
Az almának és a körtének kiszedjük a magházát, majd apró kockákra vágdossuk magát a húst. A gyümölcs héját nem szedjük le!
Az egészet összekeverjük a cukorral, a fűszerekkel, a citrom levével és héjával.
Egy tepsibe öntjük az mind, és 170 fokon 60-90 percig sütjük.
Tepsi méreténél vegyük figyelembe, hogy levet eresztenek a gyümölcsök majd.
A befőttes üvegeket kiöblítjük felforralt nátrium benzoátos vízzel.
A kész teát még forrón a befőttesüvegekbe töltjük, majd dunsztba tesszük azokat.
Akár hónapokig is eláll, arra ügyeljünk, hogy kibontás után viszont csak hűtöbe tároljuk.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése