Almás-Körtés Sült tea

A gyümölcsteák legtartalmasabbika - Almás-Körtés Sült tea




Amikor sült teával kínáltak egy kellemes kávézóban, nem győztem magamra erőltetni a legtermészetesebb arckifejezésem, hogy a pincér még véletlenül se gondolja azt, hogy én esetlegesen nem tudom, hogy mi az a sült tea pontosan. Ami valószinűleg nem sikerülhetett túl jól, mert egy öt percben kaptam egy kiselőadást a sült tea mivoltjáról.

A nagy első kóstolás után annyira beleszerelmesedtem a sült tea egyszerű és finom eleganciájába, hogy úgy döntöttem, hogy ha nem is süt tea nagykövet leszek, de biztos egy sorozatgyártásba kezdek, és elárasztom a szeretteimet forró ízletes gyümölcsös teakülünlegességekkel.

Natúr joghurtba keverve is érdemes kipróbálni.

Gasztro ajándékként is megállja a helyét.





Hozzávalók:

1 kg alma

1 kg körte

1 kg cukor

1/2 citrom leve 

1 citrom héja

fűszerek ízlés szerint: Őrölt fahéj, szerecsendió, és szegfűszeg keverékével


Nátrium benzoát

befőttes üveg



Elkészítés:

Az almának és a körtének kiszedjük a magházát, majd apró kockákra vágdossuk magát a húst. A gyümölcs héját nem szedjük le!
Az egészet összekeverjük a cukorral, a fűszerekkel, a citrom levével és héjával.
Egy tepsibe öntjük az mind, és 170 fokon 60-90 percig sütjük. 
Tepsi méreténél vegyük figyelembe, hogy levet eresztenek a gyümölcsök majd.

A befőttes üvegeket kiöblítjük felforralt nátrium benzoátos vízzel.

A kész teát még forrón a befőttesüvegekbe töltjük, majd dunsztba tesszük azokat.

Akár hónapokig is eláll, arra ügyeljünk, hogy kibontás után viszont csak hűtöbe tároljuk.



További jó kulinárkodást! 

Megjegyzések