Almás-mascarponés kalács

Egy (k)rémesen finom kalács - Almás-mascarponés kalács


Almás-mascarponés kalács


Egy finom babgulyás mellé kijár valami finomság, és ennek a célnak elget tesz, ez az egyaránt tartalmas kalács, ami finom édes töltelékével kompenzálja a leves sósságát. 
Természetesen egymagában is megállja a helyét, mi még reggelire is pusztítjuk ott ahol érjük.

Almás-mascarponés kalács

Almás-mascarponés kalács



Hozzávalók:

30 dkg liszt

2 dkg cukor

4 dkg vaj

1 dl langyos tej

1 tojás sárgája

1 tasak szárított élesztő (7g)


töltelékhez:

120 gr mascarpone

2 db alma

1 citrom

10 dkg cukor

3 dkg liszt

0,5 tk őrölt fahéj

2 csipet őrölt szerecsendió


+ 1 tojás a kenéshez


Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, majd lefedve a hűtőben hagyjuk pihenni kb. két órán keresztül.

Az almát kicsumázzuk, meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a liszttel, cukorral, a fűszerekkel és a citrom reszelt héjjával. Az egészhez a citrom felének levét hozzáfacsarjuk, és jól elkeverjük.

A tésztát kinyútjuk kb. 25x30 cm-es téglalappá, majd az egyik felét megkenjük a krémsajttal. Erre halmozzuk az almás keveréket.
A téglalap másik felét 12 egyenlő részre osztjuk, majd négy darab hármas fonást készítünk ezekből a “tésztaszalagokból” ( lásd a képen).

Almás-mascarponés kalács

Ezt követően az almás rész felől hajtva, felsodorjuk a kalácsot, úgy hogy a tetejére kerüljenek a fonatok, majd kör alakba behajtjuk és sütőpapírral borított tepsire rakjuk. Lekenjük a tetejét tojással, majd további 30 percig pihentetjük.

Almás-mascarponés kalács


170 fokon 40-45 percig sütjük. Akkor jó, ha már az alja és a teteje is egyaránt szépen átsül, aranybarna szint kap.



További jó kulinárkodást!

Megjegyzések

  1. Nagyon jó ez a recept! Könnyű elkészíteni és elképesztően finom. Köszi! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése