Villámdesszert II. - Diós-körtés kevert süti
![]() |
Diós-körtés kevert süti |
Szorít az idő, vagy csak valami gyors édességre vágysz? Akkor ezt ki kell próbálnod!
Ez a recept nekem egyből a szívembe lopta magát, mikor megláttam, kis híján már neki is kezdtem.
A kamra vagy pince rejtett zugaiba meglapuló körte, jobb helyre se kerülhetett volna mint ebbe a sütibe.
Természetesen más gyümölcsöt is használhatsz hozzá, almával, szilvával is nagyon finom.
![]() |
Diós-körtés kevert süti |
![]() |
Diós-körtés kevert süti |
Hozzávalók:
3 db körte
20 dkg liszt
20 dkg porcukor
15 dkg vaj +a kenéshez
7,5 dkg darált dió
7,5 dkg apróra vágott dió
2 db tojás
1 dl tej
1 csomag sütőpor
1 csipet só
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, a darált dióval és a sóval összekeverjük.
Egy másik tálba a tojásokat a vajjal, és cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük a tejet és jól elkeverjük benne.
Ezt követően a tojásos masszához forgatjuk a száraz hozzávalókat, és összedolgozzuk a masszát.
Egy tepsit (én tortaformát használtam) kikenünk egy kevés vajjal, majd beleöntjük a diós kevert süti alapot.
A körtéket megmossuk, kicsumázzuk, és vékony szeleteket vágunk belőle.
Gusztusosan elrendezzük a masszánk tetején, majd megszórjuk a maradék apróravágott dióval.
170 fokon 20- 25 pecig, tűpróbáig sütjük.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése