Diós-körtés kevert süti

Villámdesszert II. - Diós-körtés kevert süti


Diós-körtés kevert süti

Szorít az idő, vagy csak valami gyors édességre vágysz? Akkor ezt ki kell próbálnod!

Ez a recept nekem egyből a szívembe lopta magát, mikor megláttam, kis híján már neki is kezdtem. 
A kamra vagy pince rejtett zugaiba meglapuló körte, jobb helyre se kerülhetett volna mint ebbe a sütibe.

Természetesen más gyümölcsöt is használhatsz hozzá, almával, szilvával is nagyon finom.


Diós-körtés kevert süti

Diós-körtés kevert süti



Hozzávalók:

3 db körte

20 dkg liszt

20 dkg porcukor

15 dkg vaj +a kenéshez

7,5 dkg darált dió

7,5 dkg apróra vágott dió

2 db tojás

1 dl tej

1 csomag sütőpor

1 csipet só


Elkészítés:

A lisztet a sütőporral, a darált dióval és a sóval összekeverjük.

Egy másik tálba a tojásokat a vajjal, és cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük a tejet és jól elkeverjük benne.

Ezt követően a tojásos masszához forgatjuk a száraz hozzávalókat, és összedolgozzuk a masszát.

Egy tepsit (én tortaformát használtam) kikenünk egy kevés vajjal, majd beleöntjük a diós kevert süti alapot.

A körtéket megmossuk, kicsumázzuk, és vékony szeleteket vágunk belőle.

Gusztusosan elrendezzük a masszánk tetején, majd megszórjuk a maradék apróravágott dióval.

170 fokon 20- 25 pecig, tűpróbáig sütjük.



További jó kulinárkodást!

Megjegyzések