Tepertőkrém házilag

A disznóvágáson túl - Tepertőkrém házilag




Akadnak olyan ételek amik hiába, hogy boltik, tudnak nagyon finomak is lenni. A tepertőkrémről viszont ez nem mondható el, sőt! Ég és föld a bolti, és a házi készítésű tepertőkrém. 

Annyival másabb ízeket ad egy finom tepertőből készített kence, hogy még az összehasonlítás feltételezése is sértő szegény kis tepertőkre nézve.

Ezt a krémet kipróbálva garantálom, hogy nem csak én fogok ezen az elhatározáson lenni, miszerint a házi márpedig jóval finomabb!!! :)





Hozzávalók:

0,5 kg tepertő

1 fej vöröshagyma

3 ek mustár

1 ek kechup

frissen őrölt bors


1 ek pirospaprika

1 cs petrezselyem

1 csipet szerecsendió


Elkészítés:

A tepertőt a hagymával krémesre daráljuk. 

A petrezselymet apróra vágjuk és a tepertőhöz adjuk.

Ízesítjük a krémet sóval, borssal, pirosparikával, mustárral, és kechuppal, majd jól összedolgozzuk az egészet. 

Hűtőben egy órát pihentetjük, így összeérnek az ízek.



További jó kulinárkodást!

Megjegyzések