A disznóvágáson túl - Tepertőkrém házilag
Akadnak olyan ételek amik hiába, hogy boltik, tudnak nagyon finomak is lenni. A tepertőkrémről viszont ez nem mondható el, sőt! Ég és föld a bolti, és a házi készítésű tepertőkrém.
Annyival másabb ízeket ad egy finom tepertőből készített kence, hogy még az összehasonlítás feltételezése is sértő szegény kis tepertőkre nézve.
Ezt a krémet kipróbálva garantálom, hogy nem csak én fogok ezen az elhatározáson lenni, miszerint a házi márpedig jóval finomabb!!! :)
Hozzávalók:
0,5 kg tepertő
1 fej vöröshagyma
3 ek mustár
1 ek kechup
frissen őrölt bors
só
1 ek pirospaprika
1 cs petrezselyem
1 csipet szerecsendió
Elkészítés:
A tepertőt a hagymával krémesre daráljuk.
A petrezselymet apróra vágjuk és a tepertőhöz adjuk.
Ízesítjük a krémet sóval, borssal, pirosparikával, mustárral, és kechuppal, majd jól összedolgozzuk az egészet.
Hűtőben egy órát pihentetjük, így összeérnek az ízek.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése