A morzsák császára, a császárok morzsája - Császármorzsa
![]() |
Császármorzsa |
A bécsi konyha leghíresebb édessége legfőképp a téli síeléses időszakban hódít világszerte. Ám úgy gondolom, hogy az év bármely szakában, (legalább is nálunk) megállja a helyét, úgyhogy nincs kifogás, elkészíteni kötelező! :)
Ami nagyon passzol hozzá egy jó alma, vagy kajszi dzsem. Persze csak házi!
![]() |
Császármorzsa |
Hozzávalók:
25 dkg rétesliszt
4 dl tej
10 dkg cukor
10 dkg vaj
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom resszelt héja
csipet só
1 marék mazsola (elhagyható)
Elkészítés:
A tejet a liszttel csomómentesre keverjük. A vaj felét megolvasztjuk, majd a lisztes keverékhez adjuk. Belereszelünk egy citrom héját.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a masszához forgatjuk.
A tojások fehérjét egy csipet sóval és a vaníliás cukorral egy másik tálban kemény habbá verjük. Óvatosan a lisztes tésztába beledolgozzuk, ügyelve, hogy ne törjük szét nagyon a habot.
Aki mazsolával szereti, az ilyenkor adhatja hozzá azokat.
Egy magasfalú, nagy serpenyőben a maradék vajat megolvasztjuk, majd beleöntjük a masszát.
Közepes lángon, úgy “pirítjuk”, hogy közben a fakanállal darabokra szaggatjuk a tésztát.
Lekvárt kínálunk mellé.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése