Frisseséget hozó bulgursaláta - Dióféle Zöldborsós-fetás bulgursaláta
![]() |
Zöldborsós-fetás bulgursaláta |
Miután a bulgurral közelebbi ismertséget kötöttem, rájöttem, hogy egy fantasztikusan egyszerű, és ízletes, és nem mellesleg egészséges hozzávalót hanyagoltam eddígi főzéseimből. Persze ez a helyzet a nagy találkozás óta, gyökeresen változott.
Annyira jó vele dolgozni, és annyira multifunkcionális, akár egy tészta. Úgyhogy aki eddig óckodott tőle, vagy csak netántán most hallana először róla, akkor arra buzdítom, hogy próbálja ki, mert rengeteg minden kihozható ezekből a tört kis búzaszemekből.
Hozzávalók:
250 gr extra zsenge zöldborsó
200 gr bulgur
360 ml víz
1 ek vaj
só
1 csokor petrezselyem
1 kisebb lilahagyma
Öntethez:
3 ek olivaolaj
2 ek almaecet
1 gerezd reszelt fokhagyma
1 tk mustár
bors
só
150 gr feta sajt
Elkészítés:
Az öntethez valókat egy befőttesüvegbe rakjuk, és homogénre “rázzuk”.
A bulgurt sós vízben (360ml) megfőzzük. Amikor már szinte elfőtte az összes levet leveszzük a tűzről, és hagyjuk lefedve, mert az tovább párolódik, magába szívva az összes vizet.
A zöldborsót egy kevés vajon megpároljuk, majd mehet a kész bulgurhoz. Nyakon öntjük a dresszinggel, és kihűtjük.
A kihült bulgurhoz keverjük az apróravágott lilahagymát, petrezselymet. Majd rámorzsoljuk a feta sajtot.
Hidegen fogyasszuk. Kifejezetten jól illik steakekhez, grill husikhoz.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése