Dióféle Zöldborsós-fetás bulgursaláta

Frisseséget hozó bulgursaláta - Dióféle Zöldborsós-fetás bulgursaláta


Zöldborsós-fetás bulgursaláta

Miután a bulgurral közelebbi ismertséget kötöttem, rájöttem, hogy egy fantasztikusan egyszerű, és ízletes, és nem mellesleg egészséges hozzávalót hanyagoltam eddígi főzéseimből. Persze ez a helyzet a nagy találkozás óta, gyökeresen változott.

Annyira jó vele dolgozni, és annyira multifunkcionális, akár egy tészta. Úgyhogy aki eddig óckodott tőle, vagy csak netántán most hallana először róla, akkor arra buzdítom, hogy próbálja ki, mert rengeteg minden kihozható ezekből a tört kis búzaszemekből.


Hozzávalók:

250 gr extra zsenge zöldborsó

200 gr bulgur

360 ml víz

1 ek vaj


1 csokor petrezselyem

1 kisebb lilahagyma


Öntethez:

3 ek olivaolaj

2 ek almaecet

1 gerezd reszelt fokhagyma

1 tk mustár

bors



150 gr feta sajt



Elkészítés:

Az öntethez valókat egy befőttesüvegbe rakjuk, és homogénre “rázzuk”.

A bulgurt sós vízben (360ml) megfőzzük. Amikor már szinte elfőtte az összes levet leveszzük a tűzről, és hagyjuk lefedve, mert az tovább párolódik, magába szívva az összes vizet. 

A zöldborsót egy kevés vajon megpároljuk, majd mehet a kész bulgurhoz. Nyakon öntjük a dresszinggel, és kihűtjük.
A kihült bulgurhoz keverjük az apróravágott lilahagymát, petrezselymet. Majd rámorzsoljuk a feta sajtot.

Hidegen fogyasszuk. Kifejezetten jól illik steakekhez, grill husikhoz.



További jó kulinárkodást!

Megjegyzések