Dióféle Spenótos-ricottás téglalapocskák

Szuperfinom vendégváró - Dióféle Spenótos-ricottás téglalapocskák


Spenótos-ricottás téglalapok


Nem csak a Popeye-i szupererőre vágyóknak jár ez a jó kis nasi, hanem mindenkinek aki minden kínzás nélkül is képes a testébe fogadni a spenót finom ízét. 

Igazi villám előétel / vendégváró nasi. Olyan gyorsan elkészül, hogy elgondolkodóba eshetünk, hogy a spenót illata is már, egy szupergyors képességgel ruházott-e fel minket: a villámsütés képességével?!

Ha nem is pont ez történik, de a kész levelestészta és a gyors töltelék elkészítésével akár ezt is érezhetjük. Bevethetjük egy villám látogatásnál, vagy egy ínyenc vacsora kezdeteként.
Akár hogy is döntünk, a siker garantált lesz!


Hozzávalók:

500 gr fagyasztott leveles tészta

250 gr Ricotta

200 gr fafyasztott leveles spenót

1 ek vaj


bors

csipet szerecsendió

1 kisebb tojás



Elkészítés:

A tésztát szobahőmérsékletűre hagyjuk kiengedni, majd egy 40x30-as téglalapot nyújtunk belőle.
24 darab egyenlő téglalapra osztjuk.

A vajon a spenótot megfuttajuk, ha sok levet eresztene azt lekanalazzuk róla. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiózzuk.

Amikor már csak kézmeleg hozzákeverjük a ricottát.

A kinyújtott téglalapok közepére rakunk egy evőkanálnyi spenótos krémet, majd a szélüket megkenjük a felvert tojással.

200 fokon 10-20 perc alatt készre sütjük.

További jó kulinárkodást!




Megjegyzések