Dióféle Zöldborsókrémleves fetával és pirított baconnel
![]() |
Zöldborsókrémleves |
Számomra a tavasz, egybeolvad a zsenge zöldborsó és a medvehagyma ízével, így nem kérdés, hogy már a tavasz első napjain a konhyai alapanyagok közé, egyből bekerül mind a kettő alkotó elem, hogy valami nagyon finom készüljön belőlük.
Amennyiben te is szereted a zöldborsót és kipróbálnál más receptet is aminek fő alkotóeleme, akkor nézd meg a borsókrémmel töltött kosárkáimat.
![]() |
Zöldborsókrémleves |
Hozzávalók:
600 gr zöldborsó
50 gr vaj
2 szál újhagyma
só
bors
csipet szerecsendió
400 ml főzőkrém
2 ek kukorica keményítő
Tálaláshoz:
100 gr kockázott bacon
fél csokor medvehagyma
100 gr feta sajt
Elkészítés:
Egy lábasban a vajon megpirítjuk a karikára vágott újhagymát, és a zöldborsót.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd készre főzzük.
Botmixerrel pürésítjük, majd elkeverjük benne a főzőkrémet. Felöntjük kb. 1 liter vízzel.
Sózzuk, borsozzuk. A keményítőt, hideg vízbe kikeverjük, majd a leveshez adjuk. Adíg főzzük, még krémszerű állagot nem kapunk.
A bocont egy serpenyőben lepirítjuk.
Tálalásnál pirított baconnel, vékonyra metélt medvehagymával és morzsolt feta sajttal kínáljuk.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése