Dióféle Zöldborsókrémleves fetával és pirított baconnel

Dióféle Zöldborsókrémleves fetával és pirított baconnel


Zöldborsókrémleves
Számomra a tavasz, egybeolvad a zsenge zöldborsó és a medvehagyma ízével, így nem kérdés, hogy már a tavasz első napjain a konhyai alapanyagok közé, egyből bekerül mind a kettő alkotó elem, hogy valami nagyon finom készüljön belőlük.

Amennyiben te is szereted a zöldborsót és kipróbálnál más receptet is aminek fő alkotóeleme, akkor nézd meg a borsókrémmel töltött kosárkáimat.

Zöldborsókrémleves


Hozzávalók:

600 gr zöldborsó

50 gr vaj

2 szál újhagyma

só 

bors 

csipet szerecsendió

400 ml főzőkrém

2 ek kukorica keményítő


Tálaláshoz:

100 gr kockázott bacon

fél csokor medvehagyma

100 gr feta sajt


Elkészítés:

Egy lábasban a vajon megpirítjuk a karikára vágott újhagymát, és a zöldborsót. 

Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd készre főzzük.

Botmixerrel pürésítjük, majd elkeverjük benne a főzőkrémet. Felöntjük kb. 1 liter vízzel. 

Sózzuk, borsozzuk. A keményítőt, hideg vízbe kikeverjük, majd a leveshez adjuk. Adíg főzzük, még krémszerű állagot nem kapunk.

A bocont egy serpenyőben lepirítjuk. 


Tálalásnál pirított baconnel, vékonyra metélt medvehagymával és morzsolt feta sajttal kínáljuk.

További jó kulinárkodást!

Megjegyzések