Kávébab kekszek

Kávé helyett kekszet! Függőség veszélyes! - Kávébab kekszek


Kávébab keksz

Kávé imádóknak kötelező darab! Illatos, omlós, kávés, fűszeres, valami fenséges falatokat formázhatunk ebből a kávés ízesítésű vajas tésztából, ami a recept alapja!

Időbe talán macerás, mire megformázgatunk minden egyes kávészemet. De mentőötletként bevethetők a gyerekek, unokák. 
Jó móka lehet együtt elkészíteni velük, ezeket a különleges kekszecskéket. Ebben az esetben viszont koffeinmentes kávét használjunk, mert tuti nem bírják majd ki, hogy a kemény munka után ők ne arathassák le a munkájuk gyümölcsét! :)

A receptet tündérsüti blogján láttam először. Így láttatlanban is csak köszönni tudom ezt az ínycsiklandozó receptet!


Kávébab keksz

Hozzávalók:

300 gr liszt

200 gr vaj

80 gr porcukor

2 tojássárgája

4 ek kakaópor

10 gr őrölt kávé

csipet só

fahéj



Elkészítés:

Az összes hozzávalóból egynemű tésztát gyúrunk, arra ügyelve, hogy sokáig ne dolgozzunk a tésztával, nehogy a tészta kizsírosodjon.

Hűtőben egy órát pihentetjük.

Onnan kívéve babnyi nagyságú oválisokat formálunk belőlük. Sütőpapírra helyezzük, és egy hústű/ saslikpálca segítségével mindegyik közepére mélyedést készítünk. 

180 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük.

Sütőből kivéve még puhák, de hülés hatására megkeményednek és finom porhanyósak lesznek. Jól záródó dobozban sokáig elállnak.


További jó kulinárkodást!

Megjegyzések