Kávé helyett kekszet! Függőség veszélyes! - Kávébab kekszek
![]() |
Kávébab keksz |
Kávé imádóknak kötelező darab! Illatos, omlós, kávés, fűszeres, valami fenséges falatokat formázhatunk ebből a kávés ízesítésű vajas tésztából, ami a recept alapja!
Időbe talán macerás, mire megformázgatunk minden egyes kávészemet. De mentőötletként bevethetők a gyerekek, unokák.
Jó móka lehet együtt elkészíteni velük, ezeket a különleges kekszecskéket. Ebben az esetben viszont koffeinmentes kávét használjunk, mert tuti nem bírják majd ki, hogy a kemény munka után ők ne arathassák le a munkájuk gyümölcsét! :)
A receptet tündérsüti blogján láttam először. Így láttatlanban is csak köszönni tudom ezt az ínycsiklandozó receptet!
![]() |
Kávébab keksz |
Hozzávalók:
300 gr liszt
200 gr vaj
80 gr porcukor
2 tojássárgája
4 ek kakaópor
10 gr őrölt kávé
csipet só
fahéj
Elkészítés:
Az összes hozzávalóból egynemű tésztát gyúrunk, arra ügyelve, hogy sokáig ne dolgozzunk a tésztával, nehogy a tészta kizsírosodjon.
Hűtőben egy órát pihentetjük.
Onnan kívéve babnyi nagyságú oválisokat formálunk belőlük. Sütőpapírra helyezzük, és egy hústű/ saslikpálca segítségével mindegyik közepére mélyedést készítünk.
180 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük.
Sütőből kivéve még puhák, de hülés hatására megkeményednek és finom porhanyósak lesznek. Jól záródó dobozban sokáig elállnak.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése