“Pisztáciásat! A pisztácia kifogyott”…legalább is a fagyiba biztos - Pisztáciás kiflik
![]() |
Pisztáciás kifli |
Vendégeket várva, járt az agyam, hogy mi finomat süssek, ami viszonylag gyors, és egy cseppet ünnepies is. Ez a recept már rég le lett mentve a kedvencek közé (főleg azért, mert olasz gyökerekkel rendelkezik), és miután még pisztáciám is volt itthon, így maradtam ennél a receptnél. Külön köszönet érte Piszkének.
Jól döntöttem, mert egy igazán finom, ropogós, és nem épp hétköznapi kiflicskék születtek.
Mindenféleképp a könyvjelzőbe kell kerüljön, ez a vidám színes kiflisereg, mert ha netántán közeledik egy különleges alkalom, és jól jönne egy rendkívüli de mégis egyszerű recept, akkor már lesz hova nyúlni.
![]() |
Pisztáciás kifli |
Hozzávalók:
22 dkg liszt
10 dkg őrölt pisztácia
5 dkg apróra vágott pisztácia
fél kk. sütőpor
15 dkg puha vaj
3 dkg kókuszreszelék
1 nagy tojás
15 dkg porcukor
1 cs bourbon vaníliás cukor
1 kk vanília aroma
csipet só
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat, kívéve az 5 dkg-nyi apróravágott pisztáciát, egy tálba tesszük, és homogénre keverjük.
Jöhet bele a vaj, tojás, és vanília aroma. Kézzel jól összedolgozzuk, majd lefedve a hűtőbe egy órát pihentetjük.
A masszából késöbb kisebb diónyi golyókat szaggatunk, majd nudlikat sodrunk belőle, amiket kifli alakúra hajtunk.
Az apróra vágott pisztáciába belenyomjuk mindegyik kifli tetejét, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 180 fokon 5-8 perc alatt megsütjük azokat. Vigyázat a kiflik, majd duplájára nőnek!
Nem kell megijedni, a sütőböl kivéve a kiflik puhák, de szépen kihűtve megkeményednek.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése