Pisztáciás kiflik

“Pisztáciásat! A pisztácia kifogyott”…legalább is a fagyiba biztos - Pisztáciás kiflik


Pisztáciás kifli
Vendégeket várva, járt az agyam, hogy mi finomat süssek, ami viszonylag gyors, és egy cseppet ünnepies is. Ez a recept már rég le lett mentve a kedvencek közé (főleg azért, mert olasz gyökerekkel rendelkezik), és miután még pisztáciám is volt itthon, így maradtam ennél a receptnél.  Külön köszönet érte Piszkének.

Jól döntöttem, mert egy igazán finom, ropogós, és nem épp hétköznapi kiflicskék születtek.

Mindenféleképp a könyvjelzőbe kell kerüljön, ez a vidám színes kiflisereg, mert ha netántán közeledik egy különleges alkalom, és jól jönne egy rendkívüli de mégis egyszerű recept, akkor már  lesz hova nyúlni.

Pisztáciás kifli

Hozzávalók:

22 dkg liszt

10 dkg őrölt pisztácia

5 dkg apróra vágott pisztácia

fél kk. sütőpor

15 dkg puha vaj

3 dkg kókuszreszelék

1 nagy tojás

15 dkg porcukor

1 cs bourbon vaníliás cukor

1 kk vanília aroma

csipet só


Elkészítés:

A száraz hozzávalókat, kívéve az 5 dkg-nyi apróravágott pisztáciát, egy tálba tesszük, és homogénre keverjük.

Jöhet bele a vaj, tojás, és vanília aroma. Kézzel jól összedolgozzuk, majd lefedve a hűtőbe egy órát pihentetjük.

A masszából késöbb kisebb diónyi golyókat szaggatunk, majd nudlikat sodrunk belőle, amiket kifli alakúra hajtunk. 
Az apróra vágott pisztáciába belenyomjuk mindegyik kifli tetejét, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 180 fokon 5-8 perc alatt megsütjük azokat. Vigyázat a kiflik, majd duplájára nőnek!

Nem kell megijedni, a sütőböl kivéve a kiflik puhák, de szépen kihűtve megkeményednek.

Porcukorral meghintve kínáljuk.


További jó kulinárkodást!


Megjegyzések