Ínyencségek könnyedén - Citromkrémes lazacos tagliatelle
![]() |
Lazacos citromkrémes tagliatelle |
Ördöngősnek tünhet a recept, de egyátalán nem nehéz, kívéve ha csak mi magunk nem akarunk egy lazacot Á-tól cettig szétbontani, még a főzést megelőzően, de nem hinném, hogy bárki ilyenre adná a fejét egy átdolgozott nap után.
Így a legbonyolultabb ebben a receptben az lesz, amikor a legközelebbi halasig elmegyünk, és veszünk egy guszti kis lazacfilét. :) A “nehéz” vásárlást követően pedig indulhat egy ínyenc vacsi összerittyentése. Az ízért mindenképp kipróbálandó!
![]() |
Lazacos citromkrémes tagliatelle |
![]() |
Lazacos citromkrémes tagliatelle |
Hozzávalók:
400-500 gr friss lazac filé
olívaolaj
só
bors
citromkrémhez:
500 ml tejszín
olívaolaj
1 nagy gerezd fokhagyma
só
bors
1 citrom leve és héja
1 cs friss kapor
500 gr tagliatelle
Elkészítés:
A bőr nélküli lazacot sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben egy kevés olajat öntünk, és belehelyezzük a halat, amit oldalanként 4-4 percig pirítunk.
Kivesszük a serpenyőböl, és nagyobb darabokra szedjük.
Ugyanabban a serpenyőben, megpirítjuk a fokhagymát (ha kell öntünk alá még olajat). Ráöntjük a tejszínt, majd a citrom levét. Belereszeljük a citrom héját is.
Mehetnek vissza a haldarabok a szószba.
Épp hogy felforr már le is vehetjük a tűzről. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük az apróravágott kaprot.
Kifőzzük a tésztát, és a szószhoz adjuk.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése