Citromkrémes lazacos tagliatelle

Ínyencségek könnyedén - Citromkrémes lazacos tagliatelle


Lazacos citromkrémes tagliatelle

Ördöngősnek tünhet a recept, de egyátalán nem nehéz, kívéve ha csak mi magunk nem akarunk egy lazacot Á-tól cettig szétbontani, még a főzést megelőzően, de nem hinném, hogy bárki ilyenre adná a fejét egy átdolgozott nap után.

Így a legbonyolultabb ebben a receptben az lesz, amikor a legközelebbi halasig elmegyünk, és veszünk egy guszti kis lazacfilét. :) A “nehéz” vásárlást követően pedig indulhat egy ínyenc vacsi összerittyentése. Az ízért mindenképp kipróbálandó!


Lazacos citromkrémes tagliatelle

Lazacos citromkrémes tagliatelle


Hozzávalók:

400-500 gr friss lazac filé

olívaolaj


bors


citromkrémhez:

500 ml tejszín

olívaolaj

1 nagy gerezd fokhagyma


bors

1 citrom leve és héja

1 cs friss kapor


500 gr tagliatelle


Elkészítés:

A bőr nélküli lazacot sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben egy kevés olajat öntünk, és belehelyezzük a halat, amit oldalanként 4-4 percig pirítunk.

Kivesszük a serpenyőböl, és nagyobb darabokra szedjük.

Ugyanabban a serpenyőben, megpirítjuk a fokhagymát (ha kell öntünk alá még olajat). Ráöntjük a tejszínt, majd a citrom levét. Belereszeljük a citrom héját is.

Mehetnek vissza a haldarabok a szószba. 

Épp hogy felforr már le is vehetjük a tűzről. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük az apróravágott kaprot.

Kifőzzük a tésztát, és a szószhoz adjuk.




További jó kulinárkodást!

Megjegyzések