Pikáns tésztaételek 3. - Spárgás Farfalle
![]() |
Spárgás Farfalle |
A spárgaszezon ezerrel dübörög, nem lehet erről nem tudomást venni, főleg annak nem, aki fanatikusan oda van érte, úgy mint én.
Egy igazán gyors és isteni finom egytálételt kreálltam, a kedvenc köretem (természetesen a tészta :) ) hozzáadásával.
Tökéletesen beilleszthető a rohanó hétköznapokba, megszínezve ezzel a szürke napokat.
És aki esetleg óckodik a spárgától, bátran próbálja ki kelbimbóval, egy másabb, de szintén pikáns ízélmény várat majd magára.
![]() |
Spárgás Farfalle |
Hozzávalók:
500 gr Farfalle tészta
150 gr szeletelt bacon
1 csomag zöld spárga
1 gerezd fokhagyma
400 ml főzőkrém
100 gr krémsajt
40 gr reszelt Grana Padano
só
bors
1/2 citrom leve és reszelt héja
olívaolaj
Elkszítés:
A bacont felcsíkozzuk, majd egy serpenyőben lepirítjuk kevés olívaolajon.
A spárgát megmossuk és az alsó fás részeket levágjuk. A megmaradt részeket két centis darabokra szeleteljük.
A bacon mellé szórjuk és egy pár perc alatt megpirítjuk.
Mehet utolsó mozzanatként egy gerezd reszelt fokhagyma. Amint érezni a fokhagyma illatát, már le is vesszük a tűzről, hogy ne keseredjen meg.
Egy fél citrom héját és levét elkeverjük bacon-spárga keverékkel, majd sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a sajt- és főzőkrémet.
Pár perc alatt készre főzzük.
A kifőtt tésztát elkeverjük a szósszal és a reszelt Grana Padanóval.
Tálalásnál friss citrommal, reszelt sajttal és egy kevés olívaolajjal szervírozzuk.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése