Spárgás Farfalle

Pikáns tésztaételek 3. - Spárgás Farfalle


Spárgás Farfalle

A spárgaszezon ezerrel dübörög, nem lehet erről nem tudomást venni, főleg annak nem, aki fanatikusan oda van érte, úgy mint én.

Egy igazán gyors és isteni finom egytálételt kreálltam, a kedvenc köretem (természetesen a tészta :) ) hozzáadásával.
Tökéletesen beilleszthető a rohanó hétköznapokba, megszínezve ezzel a szürke napokat.

És aki esetleg óckodik a spárgától, bátran próbálja ki kelbimbóval, egy másabb, de szintén pikáns ízélmény várat majd magára.

Spárgás Farfalle

Hozzávalók:

500 gr Farfalle tészta

150 gr szeletelt bacon

1 csomag zöld spárga

1 gerezd fokhagyma

400 ml főzőkrém

100 gr krémsajt

40 gr reszelt Grana Padano


bors

1/2 citrom leve és reszelt héja

olívaolaj


Elkszítés:

A bacont felcsíkozzuk, majd egy serpenyőben lepirítjuk kevés olívaolajon.

A spárgát megmossuk és az alsó fás részeket levágjuk. A megmaradt részeket két centis darabokra szeleteljük. 
A bacon mellé szórjuk és egy pár perc alatt megpirítjuk.

Mehet utolsó mozzanatként egy gerezd reszelt fokhagyma. Amint érezni a fokhagyma illatát, már le is vesszük a tűzről, hogy ne keseredjen meg.

Egy fél citrom héját és levét elkeverjük bacon-spárga keverékkel, majd sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a sajt- és főzőkrémet.

Pár perc alatt készre főzzük.

A kifőtt tésztát elkeverjük a szósszal és a reszelt Grana Padanóval.

Tálalásnál friss citrommal, reszelt sajttal és egy kevés olívaolajjal szervírozzuk.

További jó kulinárkodást!



Megjegyzések