Dióféle Eton mess

Egy igzán jól sikerült angol klasszikus - Dióféle Eton mess


Eton mess

Beköszöntött a június beindul az eperszezon, így a következő időszak másról se fog szólni nálunk, mint az eperről. 
Jöhet turmixba, sütve, levesbe, desszertként, mindegy csak jó sok eper legyen benne. 

Az Eton mess pedig egy igazi angol klasszikusként a maga kecses eleganciájával kezdheti a ranksort az idei első epres édességek versenyén…

Hozzávalók (5 pohárhoz):

20 db habkarika

400 ml habtejszín

80 gr porcukor

500 gr eper

2 ek kristálycukor


Elkészítés:

A hideg tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral. 

A megpucolt eprek felét pürésítjük botmixerrel. A püréhez adunk két kanál cukrot, majd felfőzzük azt.

Az epervelő kihülése után összeállítjuk a pohárkrémeket. Egyből fogyasztás előtt rakjuk össze, így ropogós marad a habcsók a desszertben!!!

Poharanként négy habcsókkal számoljunk, amit nagyobb darabokra törve használunk.

A kínáló pohár aljába kezdünk egy réteg habcsókkal, amire jöhet egy réteg tejszínhab, erre pedig egy kevés eperpüré, ill. pár szem friss darabolt eper. Az egész folyamatot megismételjük mégegyszer. 
A tetejét habcsók darabokkal, és friss eperrel díszítjük.


Az adagot úgy osszuk be, hogy pohár mérettől függően öt pohárra elegendő legyen.

További jó kulinárkodást!

Megjegyzések