Egy igzán jól sikerült angol klasszikus - Dióféle Eton mess
![]() |
Eton mess |
Beköszöntött a június beindul az eperszezon, így a következő időszak másról se fog szólni nálunk, mint az eperről.
Jöhet turmixba, sütve, levesbe, desszertként, mindegy csak jó sok eper legyen benne.
Az Eton mess pedig egy igazi angol klasszikusként a maga kecses eleganciájával kezdheti a ranksort az idei első epres édességek versenyén…
Hozzávalók (5 pohárhoz):
20 db habkarika
400 ml habtejszín
80 gr porcukor
500 gr eper
2 ek kristálycukor
Elkészítés:
A hideg tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral.
A megpucolt eprek felét pürésítjük botmixerrel. A püréhez adunk két kanál cukrot, majd felfőzzük azt.
Az epervelő kihülése után összeállítjuk a pohárkrémeket. Egyből fogyasztás előtt rakjuk össze, így ropogós marad a habcsók a desszertben!!!
Poharanként négy habcsókkal számoljunk, amit nagyobb darabokra törve használunk.
A kínáló pohár aljába kezdünk egy réteg habcsókkal, amire jöhet egy réteg tejszínhab, erre pedig egy kevés eperpüré, ill. pár szem friss darabolt eper. Az egész folyamatot megismételjük mégegyszer.
A tetejét habcsók darabokkal, és friss eperrel díszítjük.
Az adagot úgy osszuk be, hogy pohár mérettől függően öt pohárra elegendő legyen.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése