Riccotás cukkini palacsinta

Könnyed, nyári vacsora csoda - Riccotás cukkini palacsinta


Cukkini palacsinta

Nyáron az embernek kevesebb a lelkesedése a főzőlap mellett órákat molyolni, ha csak nem rendelkezik némi nemű mazochista hajlammal.

Ez a recept egy gyorsan elkészíthető laza vacsit vagy akár ebédet ad opciónak, a meleg, fülledt nyári napokra.

Szóval ha unod már a melegben támasztani a sütőt, akkor ez a recept neked szól bátran veselkedj neki.


Cukkini palacsinta

Cukkini palacsinta


Hozzávalók:

3 db kisebb cukkini (kb.25 cm-es)

250 gr ricotta

8 ek. liszt

1 púpos tk sütőpor


bors

3 tojás

pár csep kókuszolaj a sütéshez

330 gr tejföl

1 csokor kapor

1 gerezd fokhagyma

100 gr kockázott bacon 


Elkészítés:

A cukkiniket megfosztjuk a végeitől, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük.

A tojásokat felverjük, majd beledolgozzuk a ricottát. Sózzuk, borsozzuk majd kanalanként belekeverjük a lisztet. Ügyelünk arra, hogy csomómentes masszát kapjunk. 
Ezt követően mehet bele a sütőpor, végül a reszelt cukkini.

Egy serpenyőbe pár csepp kókuszoajat melegítünk, majd 10 cm-es palacsintákat sütünk a cukkinitésztából.

Egy másik serpenyőben megpirítjuk a bacont.

A mártáshoz a tejfölbe belereszelünk egy fokhagyma gerezdet, sózzuk borsozzuk, és belekeverjük a finomra aprított kaprot.


További jó kulinárkodást!

Megjegyzések