Könnyed, nyári vacsora csoda - Riccotás cukkini palacsinta
![]() |
Cukkini palacsinta |
Nyáron az embernek kevesebb a lelkesedése a főzőlap mellett órákat molyolni, ha csak nem rendelkezik némi nemű mazochista hajlammal.
Ez a recept egy gyorsan elkészíthető laza vacsit vagy akár ebédet ad opciónak, a meleg, fülledt nyári napokra.
Szóval ha unod már a melegben támasztani a sütőt, akkor ez a recept neked szól bátran veselkedj neki.
![]() |
Cukkini palacsinta |
![]() |
Cukkini palacsinta |
Hozzávalók:
3 db kisebb cukkini (kb.25 cm-es)
250 gr ricotta
8 ek. liszt
1 púpos tk sütőpor
só
bors
3 tojás
pár csep kókuszolaj a sütéshez
330 gr tejföl
1 csokor kapor
1 gerezd fokhagyma
100 gr kockázott bacon
Elkészítés:
A cukkiniket megfosztjuk a végeitől, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük.
A tojásokat felverjük, majd beledolgozzuk a ricottát. Sózzuk, borsozzuk majd kanalanként belekeverjük a lisztet. Ügyelünk arra, hogy csomómentes masszát kapjunk.
Ezt követően mehet bele a sütőpor, végül a reszelt cukkini.
Egy serpenyőbe pár csepp kókuszoajat melegítünk, majd 10 cm-es palacsintákat sütünk a cukkinitésztából.
Egy másik serpenyőben megpirítjuk a bacont.
A mártáshoz a tejfölbe belereszelünk egy fokhagyma gerezdet, sózzuk borsozzuk, és belekeverjük a finomra aprított kaprot.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése