Csak, hogy néha úgy főzzünk, hogy nem főzünk - Dióféle Főzés nélküli hideg málnaleves túrógomboccal
![]() |
Málnaleves |
Itt a nyár, a harmadik hőhullám kínoz minket, ilyenkor igazi áldás a hűtőbe jéghidegre behűtött gyümölcsleves.
És ha épp most térünk magunkhoz, hogy tévedtünk a gyümölcsleves létét illetően, ne aggódjunk, ez a recept a legjobb megoldás erre, hisz mindössze a hűtőből elővett (így eleve hideg) alapanyagoknak köszönhetően egy 15 perc elteltével már ehetjük is a hideg finomságot, a tikkasztó melegségben.
![]() |
Málnaleves |
![]() |
Málnaleves |
Hozzávalók:
500 gr málna
400 gr görög joghurt
200 ml habtejszín
4 ek kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
csipet só
5 dl hígított málnaszörp
Túrógombochoz:
500 gr túró
3 tojás
1 citrom reszelt héja
60 gr liszt
60 gr búzadara
4 ek porcukor
Elkészítés:
A megmosott málnákat beleszórjuk egy fazékba, és a kétfajta cukorral, ill. a sóval botmixer segítségével pürésítjük.
Amikor már homogén az egész mehet bele a görög joghurt, majd pürésítés, majd a habtejszín.
Jól eldolgozzuk a mixerrel, hogy ne legyen csomós. Felöntjük a felhígított málnaszörppel, és ezzel is kikeverjük.
Hűtőbe rakjuk, addíg még a gombócot elkészítjük.
A túrót a liszttel, búzadarával, citrom héjával és a tojások sárgájával összedolgozzuk. Jól összetörjük villával, hogy ne legyenek benne nagyobb rögök.
A tojások fehérjét a sóval elkezdjük felverni. Amikor már szépen kihabosodott mehet bele először egy evőkanál porcukor. Majd egy percig habosítjuk. Majd ezt elismételjük még háromszor.
A túrós töltelékbe finoman nagy mozdulatokkal belekeverjük a tojáshabot több részletben. Picit pihentetjük a masszát (legjobb ha egy órát ál).
Lobogó enyhén sós vízbe kifőzzük a gombócokat.
Miután kihűltek, jéghidegre behűtött málnalevessel kínáljuk.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése