Dióféle Főzés nélküli hideg málnaleves túrógomboccal

Csak, hogy néha úgy főzzünk, hogy nem főzünk - Dióféle Főzés nélküli hideg málnaleves túrógomboccal


Málnaleves

Itt a nyár, a harmadik hőhullám kínoz minket, ilyenkor igazi áldás a hűtőbe jéghidegre behűtött gyümölcsleves. 
És ha épp most térünk magunkhoz, hogy tévedtünk a gyümölcsleves létét illetően, ne aggódjunk, ez a recept a legjobb megoldás erre, hisz mindössze a hűtőből elővett (így eleve hideg) alapanyagoknak köszönhetően egy 15 perc elteltével már ehetjük is a hideg finomságot, a tikkasztó melegségben.


Málnaleves

Málnaleves

Hozzávalók:

500 gr málna

400 gr görög joghurt

200 ml habtejszín

4 ek kristálycukor

1 cs vaníliás cukor

csipet só

5 dl hígított málnaszörp


Túrógombochoz:

500 gr túró

3 tojás

1 citrom reszelt héja

60 gr liszt

60 gr búzadara

4 ek porcukor


Elkészítés:

A megmosott málnákat beleszórjuk egy fazékba, és a kétfajta cukorral, ill. a sóval botmixer segítségével pürésítjük. 

Amikor már homogén az egész mehet bele a görög joghurt, majd pürésítés, majd a habtejszín.

Jól eldolgozzuk a mixerrel, hogy ne legyen csomós. Felöntjük a felhígított málnaszörppel, és ezzel is kikeverjük.

Hűtőbe rakjuk, addíg még a gombócot elkészítjük.

A túrót a liszttel, búzadarával, citrom héjával és a tojások sárgájával összedolgozzuk. Jól összetörjük villával, hogy ne legyenek benne nagyobb rögök.

A tojások fehérjét a sóval elkezdjük felverni. Amikor már szépen kihabosodott mehet bele először egy evőkanál porcukor. Majd egy percig habosítjuk. Majd ezt elismételjük még háromszor.

A túrós töltelékbe finoman nagy mozdulatokkal belekeverjük a tojáshabot több részletben. Picit pihentetjük a masszát (legjobb ha egy órát ál).

Lobogó enyhén sós vízbe kifőzzük a gombócokat.


Miután kihűltek, jéghidegre behűtött málnalevessel kínáljuk.

További jó kulinárkodást!

Megjegyzések