Húsgolyós Tortellonik

Pikáns tésztaételek 4. - Húsgolyós Tortellonik


Húsgolyós Tortelloni

Ki ne szeretné a tortellonit a kis tésztába csomagolt meglepiket? 
Akármennyire is szerethető, néha se idő se kedv sincs hozzá, hogy beálljunk tésztát tölteni mint a sarki manók a mikulás zsákokat. 
Szerencsére ma már vannak főzésre kész töltött tortellonik, így megúszunk egy-két óra plussz munkát. 
Érdemes kitapasztalni, hogy melyik milyen, mert sajnos nem mind megy át a finomsági mércén. De ha megvan a nagy ő, akkor ne habozzunk, bátran essünk neki ennek a receptnek!

Húsgolyós Tortelloni


Hozzávalók:

500 gr sertés-marha darálthús

1 fej vöröshagyma

só 

bors

oregánó

olivaolaj

2 gerezd fokhagyma

200 gr spenót 

200 ml főzőkrém

500 ml paradicsompüré

10 db aszalt paradicsom

Reszelt parmezán

2 csomag (800 gr.) spenótos-ricottás tortelloni

Elkészítés:

A daráthúst ízesítjük sóval, borssal, oregánóval, majd mini gömböket formázunk belőlük, és kevés olajon megpirítjuk.

A hagymát felkockázzuk és üvegesre pirítjuk olajon. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, a tejszínt, sót, borsot, és a nagyobb kockára vágott aszaltparadicsomot. Pár percig főzzük, majd belehelyezzük a húsgolyókat, egy keveset a tészta főzőlevéből és készre főzzük azokat.

Utolsó mozzanatként a spenótot is bekeverjük.

A tortellonikat sós vízbe kifőzzük, majd a szószba forgatjuk, és azzal együtt összeforraljuk.

Reszelt parmezánnal tálaljuk.



További jó kulinárkodást!

Megjegyzések