Pikáns tésztaételek 4. - Húsgolyós Tortellonik
![]() |
Húsgolyós Tortelloni |
Ki ne szeretné a tortellonit a kis tésztába csomagolt meglepiket?
Akármennyire is szerethető, néha se idő se kedv sincs hozzá, hogy beálljunk tésztát tölteni mint a sarki manók a mikulás zsákokat.
Szerencsére ma már vannak főzésre kész töltött tortellonik, így megúszunk egy-két óra plussz munkát.
Érdemes kitapasztalni, hogy melyik milyen, mert sajnos nem mind megy át a finomsági mércén. De ha megvan a nagy ő, akkor ne habozzunk, bátran essünk neki ennek a receptnek!
![]() |
Húsgolyós Tortelloni |
Hozzávalók:
500 gr sertés-marha darálthús
1 fej vöröshagyma
só
bors
oregánó
olivaolaj
2 gerezd fokhagyma
200 gr spenót
200 ml főzőkrém
500 ml paradicsompüré
10 db aszalt paradicsom
Reszelt parmezán
2 csomag (800 gr.) spenótos-ricottás tortelloni
Elkészítés:
A daráthúst ízesítjük sóval, borssal, oregánóval, majd mini gömböket formázunk belőlük, és kevés olajon megpirítjuk.
A hagymát felkockázzuk és üvegesre pirítjuk olajon. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, a tejszínt, sót, borsot, és a nagyobb kockára vágott aszaltparadicsomot. Pár percig főzzük, majd belehelyezzük a húsgolyókat, egy keveset a tészta főzőlevéből és készre főzzük azokat.
Utolsó mozzanatként a spenótot is bekeverjük.
A tortellonikat sós vízbe kifőzzük, majd a szószba forgatjuk, és azzal együtt összeforraljuk.
Reszelt parmezánnal tálaljuk.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése