Áfonyás Croissan felfújt

Villám desszert III. - Áfonyás Croissan felfújt


Áfonyás Croissan felfújt

Szépen belecsobbantunk az idei áfonyaszezonba is. És eme remek gyümölcs, igazi kuriózumnak mondható nálunk, pedig a növény nevelése egyáltalán nem egy ördöngős feladat. 

A növény talajának savanyítása akkora stresszt tud okozni a hobbikertészeknek, hogy inkább lemondanak az áfonya termesztéséről, mintsem, hogy megpróbálják, hogy-hogy szuperál a házikerti termesztés. 
Javaslom, hogy mindenki próbálja meg, még dézsában tartva is roskadásig lesz friss üde gyümölccsel.

Amennyiben mégsem döntünk áfonya bokor nevelése melett, így rászorulunk az aranyárban mért bolti változatra. 
De így se mondjunk le róla, néha kényeztessünk magunkat egy kis finomsággal, hisz mindenképpen megérdemeljük. :)

Áfonyás Croissan felfújt

Áfonyás Croissan felfújt


Hozzávalók:

3 db vajas croissan

125 gr kék áfonya

250 gr mascarpone 

2 tojás

200 gr cukor

1 tk vanília aroma

1 cs vaníliás cukor

240 ml tej

porcukor a tálaláshoz


Elkészítés:

A croissant felkockázzuk és egy kisebb sütőformába rakjuk. Rászórjuk a megmosott áfonyákat.

A krémsajtot kikeverjük a kristály és vaníliás cukorral, majd egyenként mehet bele a tojás.

Ezt követőn ízesítjük az aromával, majd felöntjük a tejjel. Simára keverjük az öntetet. 

Eloszlatjuk az áfonyás croissanokon, majd sütőben 175 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.


Tipp: Ha még édesebben szeretjük, akkor tálalásnál kínálhatunk mellé plussz áfonyalekvárt.


További jó kulinárkodást!



Megjegyzések