Amikor a tésztából saláta lesz - Dióféle olaszos tésztasaláta
![]() |
Olaszos tésztasaláta |
A Grillszezon lassan zárul, de érdemes kihasználni az utolsó hétvégéket is arra, hogy együtt a családdal kint sütögetve, jókat együnk-igyunk és eközbe jókat sztorizva nagyokat nevessünk az
élet adta dolgokon.
És ha már egy jófajta családi sütögetés készülődik, akkor ám nem megyek én sem üres kézzel.
Régóta ácsingóztam egy finom olaszos tésztasalátát elkészíteni, ami egésszen idáig váratott magára. De végül is jobb később mint soha!
![]() |
Olaszos tésztasaláta |
Hozzávalók:
500 gr színes Conchiglie (Kagyló) v. Farfalle tészta
1 közepes méretű lilahagyma
150 gr szeletelt dán szalámi
80 gr szeletelt fekete olajbogyó
12 szem koktél paradicsom
1 csokor petrezselyem
1 csomag mini mozzarella
100 gr reszelt parmezán
Öntethez:
1 gerezd reszelt fokhagyma
3 ek balzsamecet
8 ek olivaolaj
őrölt bors
só
1 ek Toscan fűszerkeverék
1 ek méz
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, végül kihűtjük.
Felkockázzuk a szalámit, és a lilahagymát. Félbevágjuk a mozzarellákat és a paradicsmokat.
Apróra vágjuk a petrezselymet is.
A kihűlt tésztához forgatjuk a reszelt parmezánt, szalámit, olajbogyót, lilahagymát, paradicsomot, petrezselymet, és a mozzarellát.
Egy befőttes üvegbe belemérjük az összes öntethez való hozzávalót, és homogénre rázzuk. Rálocsoljuk a tésztára, és ezzel is összeforgatjuk.
Hagyjuk hűtőben egy fél órát pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
Hidegen egy jó vörösbor mellé kínáljuk.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése