Cukki(ni) veszély a rizsszemek között - Cukkinis “Rizottó”
![]() |
Cukkinis "Rizottó" |
A Rizottó szó nem véletlenül szorult be az aposztrófok közé, mivel ennek az ételnek az elkészítési módja csak épp, hogy súrolja az igazi rizottó megalkotását.
Az így kapott rizs egy krémes, puha köntösbe bújva öleli magához a még res cukkinidarabkákat.
Így alkotnak együtt ketten egy finom lágy rizottó jellegű köretet.
Aki mindig is félt ennek az olasz eredetű ételnek az elkészítésétől akkor bíztatom, hogy ezzel kezdje el, hisz elronthatalanul finom lesz a végeredmény.
Valamint nem utolsó sorban egy üde egészséges ételt alkothatunk, ami bátran beilleszthető akár egy vegetáriánus étrendbe is.
![]() |
Cukkinis "Rizottó" |
Hozzávalók:
1 csésze rizs
1 közepes méretű cukkini
5 dl húsleves alaplé
2 gerezd fokhagyma
2 ek vaj + 1 a lágyításhoz
10 dkg reszelt trappista
5 dkg reszelt parmezán
só
bors
Elkészítés:
A vajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a rizst és a húsleves alaplét.
Nem teljes készre főzzük.
Levesszük a tűzről majd elkeverjük benne a sajtokat, a maradék egy evőkanálnyi vajat, sót, borsot, és a lereszelt cukkinit. Lefedve hagyjuk 5-10 percig párolódni.
Melegen egy kis olívaolajjal megküldve fogyasszuk.
További jó kulinárkodást!
Szia! Szuper finom volt és ötletes az elkészítés. Viszont tudnál abban segíteni, hogy mire kell figyelni hogy ne ragadjon az olvadt trappista sajt az edényhez meg a fakanálhoz?
VálaszTörlésSzia! Fontos ugye, hogy még meleg legyen a rizs, ill., hogy fokozatosan szórd bele, és gyors mozdulatokkal dolgozz.
Törlés