Kóklerkedés helyett inkább Cobbler-kedjünk - Őszibarackos Cobbler
![]() |
Őszibarackos Cobbler |
A Cobbler ami egy régi Holland sütőedény nevét takarja, mára már egy egyszerűen elkészíthető tésztakupacokkal takargatott extragyümölcsös sült desszertet jelent.
Ez a villámgyorsan elkészíthető pite jellegű édesség, hatalmas segítség lehet mindazoknak, akiknek nem szívügyük a sütkérezés, de azért beadják néha a derekukat, és rávetemednek egy-két desszert elkészítésére.
Persze csak olyan feltételekkel, hogy az adott édesség: gyorsan, egyszerűen készíthető legyen, és ha van rá esély akkor ne kelljen fél köbméter vizet elfolyatni a felhasznált edények elomosogatásához.
Nos bátran kijelenthetem, hogy mind ezen említett paramétereknek eleget tesz a Cobbler, így már csak akarat kell a készítéséhez.
De ki akarná kihagyni a roppanós külsőt rejtő belső meleg ízletes barackokat??? - …-Egyből gondoltam :)
![]() |
Őszibarackos Cobbler |
Hozzávalók:
8 db meghámozott, kimagozott őszibarack
50 gr barna cukor
50 gr kristály cukor
1 cs vaníliás cukor
1/2 citrom leve
1 kk őrölt fahéj
1 ek étkezési keményítő
tésztához:
280 gr liszt
100 gr barna cukor
100 gr kristáy cukor + 2 ek szóráshoz
8 gr sütőpor
csipet só
170 gr puha vaj
1 dl víz
Tálaláshoz vanília fagyi dukál
Elkészítés:
A barackokat hámozás-magozás után cikkekre vágjuk.
Egy tálba beleöntjük a barackokat majd belemérjük a háromfajta cukrot a fahéjat és a keményítőt. Belefacsarunk fél citrom levét. Finoman keverjük össze, a barackokat nem összetörve.
A tésztához az összes száraz alapanyagot egy tálba mérjük, majd a puha vajjal morzsalékosra keverjük. Amikor már nincsenek benne nagy vaj rögök mehet bele a víz. Ezzel is elkeverjük.
Egy sűrűbb de kenhető masszát kapunk.
A tepsi aljába szórjuk a beízesített barackot majd arányosan eloszlatjuk rajta a tésztát. A tetejét elsimítjuk. Erre szórunk két evőkanál cukrot és 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése