Őszibarackos Cobbler

Kóklerkedés helyett inkább Cobbler-kedjünk - Őszibarackos Cobbler


Őszibarackos Cobbler

A Cobbler ami egy régi Holland sütőedény nevét takarja, mára már egy egyszerűen elkészíthető tésztakupacokkal takargatott extragyümölcsös sült desszertet jelent. 

Ez a villámgyorsan elkészíthető pite jellegű édesség, hatalmas segítség lehet mindazoknak, akiknek nem szívügyük a sütkérezés, de azért beadják néha a derekukat, és rávetemednek egy-két desszert elkészítésére. 
Persze  csak olyan feltételekkel, hogy az adott édesség: gyorsan, egyszerűen készíthető legyen, és ha van rá esély akkor ne kelljen fél köbméter vizet elfolyatni a felhasznált edények elomosogatásához.

Nos bátran kijelenthetem, hogy mind ezen említett paramétereknek eleget tesz a Cobbler, így már csak akarat kell a készítéséhez. 
De ki akarná kihagyni a roppanós külsőt rejtő belső meleg ízletes barackokat??? - …-Egyből gondoltam :)

Őszibarackos Cobbler


Hozzávalók:

8 db meghámozott, kimagozott őszibarack

50 gr barna cukor

50 gr kristály cukor

1 cs vaníliás cukor

1/2 citrom leve

1 kk őrölt fahéj

1 ek étkezési keményítő


tésztához:

280 gr liszt

100 gr barna cukor

100 gr kristáy cukor + 2 ek szóráshoz

8 gr sütőpor

csipet só

170 gr puha vaj

1 dl víz


Tálaláshoz vanília fagyi dukál



Elkészítés:

A barackokat hámozás-magozás után cikkekre vágjuk.

Egy tálba beleöntjük a barackokat majd belemérjük a háromfajta cukrot a fahéjat és a keményítőt. Belefacsarunk fél citrom levét. Finoman keverjük össze, a barackokat nem összetörve.

A tésztához az összes száraz alapanyagot egy tálba mérjük, majd a puha vajjal morzsalékosra keverjük. Amikor már nincsenek benne nagy vaj rögök mehet bele a víz. Ezzel is elkeverjük.

Egy sűrűbb de kenhető masszát kapunk.

A tepsi aljába szórjuk a beízesített barackot majd arányosan eloszlatjuk rajta a tésztát. A tetejét elsimítjuk. Erre szórunk két evőkanál cukrot és 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.



További jó kulinárkodást!

Megjegyzések